Programma
Nieuwsoverzicht

Luister naar jongste oplawaai van Uniform

6 augustus, 2018

Uniform1200

Wie de week graag begint met een beste optater, begint 'em goed met de twee nummers die het nieuwe album van Uniform (matdatum: 17 augustus) zijn vooruitgesneld.

Na het loodzware 'The Walk' bracht de eerste dag van deze maand 'Alone In The Dark', wederom een knap staaltje gitaardonder.

Het okselfrisse duo uit Brooklyn verwelkomde voor het eerst een drummer van vlees en bloed in de studio, voorheen waren alle drums geprogrammeerd. Dat maakt de muziek een tikje minder verwoestender. De synths mochten blijven.

Uniform toert deze weken met Deafheaven door de Verenigde Staten, andere bands met wie podium en publiek werden gedeeld zijn METZ en The Body (met wie eerder dit jaar een 'joint LP' werd uitgebracht). Voor wie nog twijfelt in welke hoek hij moet zoeken: de grootste gemene deler van al deze gezelschappen is noise, de verpletterende variant.

Uniform, in mei nog in de kleine zaal van Paradiso, bereikte vorig jaar een iets groter publiek dankzij het gebruik van twee nummers in 'Twin Peaks: The Return'. David Lynch is een labelgenoot. (FW)

Hqdefault 180806 091447

Alone in the Dark (Official Audio)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.