Programma
Nieuwsoverzicht

Luister naar de 'left turn' van Ought en vergeet niet te dansen

2 november, 2017

Oughtpress2

Het nemen van een 'left turn' laat zich -als het over een muzikale levensloop gaat- lastig vertalen. Laten we het erop houden dat Ought met 'These 3 Things' een onverwachte beweging maakt.

Het nummer waarmee de Canadese band vandaag een nieuw album aankondigde, doet nogal denken aan de goth rock van The Cure in haar beginjaren. Het doet bepaald niet denken aan de stekelige postpunk waarmee Ought in 2014 ten tonele verscheen, al klinkt de voordracht van zanger Tim Darcy nog steeds vertrouwd.

Darcy, die eerder dit jaar nog met een puike soloplaat op zak optrad in Cinetol, staat erom bekend zijn teksten niet even snel bij elkaar te knippen en te plakken. Als hij het over dansen heeft, gaat het niet over uitgelaten pasjes op de dansvloer.

'Must remember to dance alone at night', zingt hij in 'These 3 Things', en even later 'I must remember to dance with you tonight'. Dat zijn fraaie regels, als je bedenkt dat hij die beeldspraak in 'Beatiful Blue Sky', het prijsnummer van Ought's tweede album uit 2015, ook al gebruikte. 'I'm no longer afraid to die / Cause that is all that I have left / Yes! Yes! / And I'm no longer afraid to dance tonight / Cause that is all that I have left / Yes! Yes!' Dat dansen stond toen symbool voor iets om voor te leven, voor iemand die het leven zinloos acht. En dat maakt de repeterende gedachte 'must remember to dance' in het jongste wapenfeit zo intrigerend. (FW)

Ought YT

These 3 Things (Official Music Video)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Ought staat 7 mei in Paradiso Noord

Album nummer drie in een kleine vier jaar heet 'Room Inside The World' en is vanaf 16 februari toe te voegen aan je wachtrij. Ought treedt op maandag 7 mei op in Paradiso Noord.