Programma
Nieuwsoverzicht

Luister naar daverende nieuwe single van BC Camplight

26 juli, 2018

BC Camplight1200

Een poppy voltreffer waarmee BC Camplight vast een wat groter publiek aan zich weet te binden.

“I was feeling cold so every time something sounded pretty, I replaced it with something that sounded like an ice pick." Was getekend, BC Camplight, het alias van de Amerikaanse zanger die ruim vijf jaar geleden emigreerde naar Manchester. Wat Brian Christinzio daarmee bedoelt te zeggen: zijn nieuwe album is een stuk elektronischer dan voorganger 'How To Die In The North' uit 2015.

Dat nieuwe album verschijnt 24 augustus, twee nummers zijn 'Deportation Blues' inmiddels vooruitgesneld. Het tegendraadse titelnummer en het daverende 'I'm Desperate', volgens Christinzio gestoeld op Suicide. Het synthesizerloopje is strooigoed voor het oor, de vrouwelijke vocalen idem.

Wie nieuwsgierig is naar 's mans blues uit de albumtitel, volgt deze link. Om kort te gaan: Christinzio moest Engeland verlaten en keerde wat grijze haren rijker terug met een Italiaanse paspoort (dankzij zijn grootouders). Helaas doken ook zijn demons en drankzucht weer op, waarover hij op eerder werk zong. Een duister werkje dus, dat 'Deportation Blues', dat bij de maker gelukkig het nodige heeft verdreven alvorens de rest van de wereld ernaar kan luisteren. (FW)

Ingrid Enache website versie

I'm Desperate

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.