Programma
Nieuwsoverzicht

Louter hits: Jon Spencer's punk-blues machine komt langs op Bevrijdingsdag

26 april, 2019

Jon solo hits

‘The Bluuuues Ex-plo-sion!’ was jarenlang bij optredens tussen de nummers door de vaste oerkreet van Jon Spencer. Op papier klinkt aan jezelf refereren misschien een tikje arrogant, maar Spencer’s kretologie werkte bij zijn bekendste band als een soort smeerolie waarmee de intense tracks naadloos aan elkaar gesmeed werden.

Je bereikte op die manier gaandeweg een perfect blues-punkrock-garage groove hoogtepunt. Hoe songs ook konden ontsporen, het leidmotief was duidelijk. Een volvette tune, Spencer met wat prekende woorden als intermezzo en dan ‘yeah baby, the Bluuuues Explosion’ en voort denderde het weer. Spencer zou je inmiddels een der laatste punkrock Mohikanen kunnen noemen. Snufje Cramps, toefje Iggy Pop, maar dan doorspekt met meer blues-elementen en nadrukkelijker in het verlengde liggende van niche garage-rock labels als Crypt en In The Red. Op dat laatste label verscheen eind vorig jaar ook het grappig getitelde 'Spencer Sings The Hits', een krachtige return to form met compacte tracks die vol op je heupen mikken.

Hqdefault 190426 060508

Jon Spencer

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

En hoewel het achtervoegsel The Blues Explosion ditmaal achterwege gelaten wordt, maakt dat voor de sound eigenlijk amper uit. Dit is de Jon Spencer machine op volle toeren. Fake, Overload, Trash Can, de titels passen prima bij de goed geoliede tracks!

Sowieso heeft Jon altijd verschillende projecten met elkaar afgewisseld. Begonnen met Pussy Galore en onlangs nog live spelend met Heavy Trash, terwijl hij met zijn vrouw Cristina Martinez natuurlijk ook in het naar de sheriff van The Dukes of Hazzard vernoemde Boss Hog zit.

Hqdefault 190426 060509

Jon Spencer

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Op bevrijdingsdag, zondag 5 mei staat Jon Spencer naast een aantal andere bands tijdens een avondvullende Indiestad avond in Paradiso.

The Courettes spelen ook en er volgen nog meer namen.

Meld je aan en je kunt dit concert met je Indiestadpas gratis bezoeken.