Nieuwsoverzicht

London Calling-spotlight: Gold Class

Gold Class 1600

Gold Class live is een geoliede machine die je in haar beste doen naar adem doet happen. Met vier wapens die om de aandacht vechten: de imposante stem (en uitstraling) van zanger Adam Curley, de agressieve gitaarsalvo’s van Evan James Purdey, de voortdenderende bas van Jon Shub en menselijke drummachine Logan Gibson. Wie Gold Class al een tijdje volgt, weet dat Gibson nog geen maand de nieuwe drummer van de Australische band is.

Gold Class 1600

Gold Class - Kids On Fire

Des te bewonderenswaardiger dat de band afgelopen vrijdag tijdens The Great Escape in Brighton diepe indruk maakte. Een nieuwe drummer? Dat meen je niet. De Melbournians roepen er veel bewondering mee op, al zegt Curley een dag later dat ze gewoon mazzel hebben gehad met de beschikbaarheid van Nieuw-Zeelander Gibson. Iemand die niet alleen het bescheiden oeuvre van de band magistraal in de vingers heeft, maar ook nog eens bereid is om op tournee te gaan in het buitenland. Dat laatste is volgens Curley zeker geen vanzelfsprekendheid onder muzikanten down under.

Als we Curley vragen naar de muziekscene in Melbourne, of wij het alleen maar leuk vinden om over te schrijven of dat hij zich ook echt onderdeel van een scene voelt, geeft hij als voorbeeld dat ze werden gewezen op Gibson door een bandlid/vriend van stadgenoten Plastic. Een andere band uit Melbourne, Flyying Colours, staat komend weekend net als Gold Class voor de tweede achtereenvolgende keer op London Calling. Is Curley jaloers dat Flyying Colours wel naar de grote zaal is gepromoveerd? Nee, nee, nee, niks daarvan, van scheve blikken is nooit ofte nimmer sprake.

Gold Class 1600

Gold Class - Twist In The Dark

Drummer Mark Hewitt zwaaide af na het meeschrijven én opnemen van het tweede album, waarvoor nog geen verschijningsdatum bekend is gemaakt. Het steengoede ‘Kids On Fire’ zal niet op het nieuwe album komen te staan, hoe graag de manager van Gold Class dat ook wil. ‘Twist In The Dark’ is daarmee het eerste voorschot op album nummer twee. Ook niet onaardig, maar in een parallel universum van Indiestad-gelijkgestemden zou niet Bieber of Drake maar ‘Kids On Fire’ de klapper van het jaar zijn.