Nieuwsoverzicht

London Calling Pre-party met Jay Som en ALMA

Jay Som 1600

Eind mei kun je weer genoeg leuke bands ontdekken op het London Calling Festival in Paradiso. Op het programma staan onder andere Miya Folick, The Courtneys, Ron Gallo, Gabriella Cohen en Goat Girl. Alsof dat nog niet genoeg was, is er nu een pre-party in Paradiso Noord aangekondigd en wel op zaterdag 20 mei. De eerste bevestigingen: Jay Som en ALMA.

Deze week publiceerden we nog het artikel ‘Muziek waarvoor je moeite moet doen‘, waarin programmeur Ben Kamsma (ook verantwoordelijk voor London Calling) stelde dat de meest interessante bands uit vrouwen bestaan. Het kan geen toeval zijn dat de eerste twee namen ook uit vrouwen bestaan.

Jay Som

Melina Duterte is een multi-instrumentalist uit San Francisco die optreedt onder de naam Jay Som. Haar eerste album ‘Turn Into’ is een compilatie van slaapkameropnames, waarop ze alle instrumenten zelf heeft bespeeld. Fuzzy droompop die direct kon rekenen op een 8.2 van Pitchfork. In 2017 volgt haar volwaardige album ‘Everybody Works’ waarop ze wederom ieder geluid zelf heeft geproduceerd; van lo-fi rock naar energieke punk, elektronische folk en zwoele alt-funk met steevast autobiografische, poëtische teksten. Dit wordt het jaar voor Jay Som.

ALMA

De pas 21-jarige ALMA is een rijzende popster in Finland en inmiddels ver daarbuiten. Ze heeft alle ingrediënten om nog veel groter te worden: bizarre stijl, attitude, innovatieve teksten, aanstekelijke poplijntjes en een stemgeluid die je niet snel gaat vergeten. ALMA is niet bang om klassieke pop te mixen met elementen van rap, ouderwetse soul en urban beats. Haar singles ‘Dye My Hair’ en ‘Karma’ werden samen al meer dan 50 miljoen keer beluisterd op Spotify en benadrukken de opkomst van deze jonge ster in wording.

Gratis met een London Calling Passepartout

Deze pre-party is gratis toegankelijk met een weekendkaart voor London Calling op 26 en 27 mei in Paradiso. Ook zijn er losse kaarten voor de pre-party te koop. Deze kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 1 april via www.londoncalling.nl/tickets.

Tekst door: Jurry