Nieuwsoverzicht

Lijn tussen YOWL en Interpol ook weer niet zo dun

YOW Lpress

Band uit Londen trapt vrijdag 27 oktober om 18.30 uur jubileumeditie London Calling af.

Interpol hield van een feestje, tot vervelens toe wordt dat ter sprake gebracht in het verder geweldige boek 'Meet Me In The Bathroom - Rebirth and Rock and Roll in New York City 2001-2011' van Lizzy Goodman. Waar de jongens van Interpol wél moe van werden, waren de voortdurende vergelijkingen met een Brits gezelschap in ruste. 'What used to be upsetting to me was, if I were to die, my obituary would mention Joy Division', laat zanger Paul Banks optekenen. 'It was like, "I've got to just put enough work behind me so that the New York Times is not going to mention this fucking guy, Ian Curtis, in my fucking obit."'

Vijftien jaar later is YOWL een gitaarbandje over wie wordt geschreven dat zij hun Londense buurt Peckham laten klinken als New York City in 2002. Nu mag iemand van Matador Records in Goodman's smeuïge mondelinge geschiedenis zeggen dat hij de vergelijking tussen Interpol en Joy Division nooit heeft begrepen. Helemaal mee eens, zoals we ook de lijn tussen YOWL en Interpol helemaal niet zo dun vinden. Op die eerste minuut van 'My Headache Likes To Speak’ na dan, oké.

YOWLYT

My Headache Likes To Speak (Official Video)

Nee, een vergelijking met Interpol zal niet snel als een molensteen om de nek van YOWL hangen. Om er zeker van te zijn niet te vaak naast Paul Banks te worden gesteld, gaat de stem van zanger Gabriel Byrde na die ene minuut snel omhoog. Afgaande op het handjevol pico bello nummers dat het vijftal uitbracht een van zijn handelsmerken.

YOWL staat 27 oktober in Paradiso

YOWL treedt op vrijdag 27 oktober op tijdens London Calling. Om 18.30 uur bijten zij het spits af in de kleine zaal van Paradiso.