Nieuwsoverzicht

LCD Soundsystem voor twee concerten naar Paradiso

LCD ADMAT COLOR

Op maandag 11 en dinsdag 12 september geeft LCD Soundsystem optredens in Paradiso. Het zijn de eerste clubshows van de dance-punk-discoband op Nederlandse bodem in ruim zeven jaar. Vorig jaar gaf LCD Soundsystem, enkele jaren na hun afscheid, een reünietour die onder meer Lowlands aandeed. Kaarten voor beide concerten in Paradiso zijn te koop via de website van Paradiso vanaf donderdag 22 juni om 10.00 uur. De kaarten zijn op naam en niet overdraagbaar, maar wel te retourneren in geval van verhindering.

LCD Soundsystem is de New Yorkse band die punk-funk-disco groot maakte. Het vermengen van alternatieve dance en post-punk aangevuld met elementen van disco gaat de band van James Murphy goed af. In 2002 werd de band opgericht door deze producer, dj en mede-oprichter van het hippe New Yorkse elektrolabel DFA Records dat onder meer muziek van Larry Gus, Factory Floor en The Rapture uitbrengt.

Het titelloze debuutalbum uit 2005 wordt als een van de beste albums van de jaren 2000 gezien en leverde een legio aan singles op, waarvan 'Daft Punk Is Playing at My House' waarschijnlijk de bekendste is. De albums 'Sound of Silver' (2007) en 'This Is Happening' (2010) volgde met wereldwijd succes. In 2011 besloot Murphy de band te ontmantelen, maar na het schrijven van nieuw materiaal besloot hij weer opnieuw met de band op tour te gaan in 2016, waarbij onder meer Lowlands werd aangedaan. OOR schreef daarover: “Het heilige vuur van James Murphy en consorten brandt als nooit te voren.”

In mei verscheen na lang wachten de eerste nieuwe muziek van de New Yorkers sinds heroprichting. De nummers ‘Call The Police’ en ‘American Dream’ laten een energiek LCD Soundsystem horen. Later in 2017 wordt een nieuw album verwacht.

​Kaarten op naam

De kaartverkoop voor dit concert start op donderdag 22 juni om 10.00 uur via de website van Paradiso en Ticketmaster. Er geldt een maximum van twee kaarten per bestelling. De naam van de persoon die de bestelling plaatst komt op de ticket(s) te staan, hij/zij moet zich kunnen legitimeren bij de ingang van de zaal en tegelijk met de eventuele andere ticket op zijn/haar naam naar binnen gaan. Kaarten zijn niet overdraagbaar. 
Kopers die niet meer in de gelegenheid zijn het concert te bezoeken kunnen hun kaart(en) retourneren door de volledige naam, bankrekeningnummer en de betreffende kaart(en) te e-mailen naar [email protected]. Dit kan tot uiterlijk een dag voor het concert. Het aankoopbedrag exclusief servicekosten wordt dan teruggestort.