Programma
Nieuwsoverzicht

Latanya Alberto brengt vinyl single uit op Paradiso Vinyl Club

21 september, 2022

Latanya Alberto by Melanie HR 11

Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam dat opkomend Nederlands talent steunt, brengt op 30 september 2022 een exclusieve vinyl single uit van Latanya Alberto.

Paradiso Vinyl Club, het onafhankelijke platenlabel van Paradiso Amsterdam dat opkomend Nederlands talent steunt, brengt op 30 september 2022 een exclusieve vinyl single uit van Latanya Alberto.

De Amsterdamse singer-songwriter Latanya Alberto maakt neo-soul met invloeden van r&b, jazz en elektronische muziek. Op 19-jarige leeftijd begon ze haar carrière als onafhankelijke artiest en bracht ze haar debuut-EP ‘Ruminate’ uit in 2018. Als tiener schreef Latanya gedichten die vandaag de dag basis vormen voor haar teksten. Haar debuutalbum ‘The Royal Escape’ kwam in 2021 uit en leidde tot veel samenwerkingen met artiesten als Ta-ku, Full Crate en JAEL. Inmiddels heeft Latanya Alberto al gespeeld op Eurosonic Noorderslag, twee keer een sessie opgenomen internationaal platform COLORS, met het Metropool Orkest opgetreden en tijdens North Sea Jazz mogen openen voor John Legend in Rotterdam Ahoy. 

Na een succesvolle show in de bovenzaal van Paradiso dit voorjaar was een release op Paradiso Vinyl Club een logische vervolgstap. De single 'Sunrise / Miss Chance' (PVC047) zal op transparant vinyl verschijnen, en is exclusief voor leden van Paradiso Vinyl Club; leden van Paradiso Vinyl Club zullen de single op de releasedatum in hun brievenbus ontvangen. 

KOWNU - Mother / Slave

Paradiso Vinyl Club

Paradiso Vinyl Club is het onafhankelijke platenlabel van Paradiso. Paradiso steunt graag artiesten waar zij in gelooft door ze een single op vinyl aan te bieden. Op die manier probeert Paradiso een klein steentje bij te dragen aan talentontwikkeling in het Nederlandse muzieklandschap.

Het werkt zo: de artiest levert twee bijzondere tracks en artwork aan waar een 7 inch vinyl single van wordt gemaakt. De artiest krijgt 100 singles waarmee ze mogen doen wat ze willen; meenemen naar potentiële labels, boekers of andere samenwerkingspartners, gebruiken voor promo of verkopen tijdens optredens. Tegelijkertijd zijn ze door Paradiso bestempeld tot veelbelovend talent, een mooie duw in de rug voor nieuw talent dus!
Om dit project financieel mogelijk te maken kan je lid worden van Paradiso Vinyl Club. Wil jij opkomend muzikaal talent steunen? Je platenkast aanvullen met mooi vinyl? Voor slechts zes euro per maand ben je lid van de Paradiso Vinyl Club en ontvang je om de maand een nieuwe release en daarnaast nog vele extra’s zoals gastenlijstplekken en gadgets. Artiesten als Pip Blom, Gallowstreet, YĪN YĪN, Amy Root, RIMON, Indian Askin en My Baby brachten eerder singles uit bij de club.

De Paradiso Vinyl Club vindt het belangrijk een zo breed mogelijk muzikaal spectrum te vertegenwoordigen. De releases lopen uiteen van indie tot elektro, en van tropical tot hiphop: voor ieder wat wils. Als je geïnteresseerd bent in de nieuwe spannende muziek van morgen, is een lidmaatschap van de Paradiso Vinyl Club een must.

KOWNU - Slave (live at 3voor12 Popronde quarantainespecial)

KOWNU - Slave (live at 3voor12 Popronde quarantainespecial)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.