Programma
Nieuwsoverzicht

Laat Milburn je meevoeren naar de zomer van 2006

22 november, 2017

Milburnpress

Paradiso verwelkomt deze week herenigd Milburn.

De mooiste van talloze verwijzingen naar tijd op het derde album van Milburn zit in het prachtige titelnummer 'Time': 'If only I knew what I know now, but time has a tendency to try and send your memories into something they never were.'

Met twee minuten zit er geen grammetje overtollig vet aan dat prachtige openingsnummer van het eerste album van het herenigde viertal uit Sheffield in tien jaar. 'Now is not the time to tell me how you've missed me', klinkt het een halfuurtje later in de prachtige afsluiter '05:40', wat inderdaad niet het beste tijdstip is om je hart uit te storten.

Toen Milburn in 2008 de handdoek wierp, kwamen stadgenoten The Crookes net kijken. Twee maanden na het decor te hebben gevormd van een van de afscheidsconcerten van The Crookes verwelkomt Paradiso vrijdag Milburn terug.

Nee, op het nieuwe album (geproduceerd door Bill Ryder-Jones) vindt Milburn het wiel niet opnieuw uit maar geef ze eens ongelijk als je juweeltjes als 'Together Alone' en '05:40' op zak hebt. Doordrenkt van nostalgie, vooral tijdens het outro van het slotnummer waan je je terug in een tijd waarin je héél eventjes dacht dat The Rifles de beste band ter wereld waren.

Milburn YT

Nothing for You

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

'The band that kinda kicked off the Sheffield thing a few years ago', zo wordt Milburn door de zanger van Reverend And The Makers getypeerd. Op de Wikipedia-pagina van Milburn staat onweersproken dat de band in 2005 het latere vlaggenschip van Sheffield Arctic Monkeys op sleeptouw nam, en niet andersom. Door 'Together Alone' waart de geest van vlaggeman Alex Turner zichtbaar rond, muzikaal én tekstueel: 'She wouldn't even take off her shoes when she carved a path over you.'

Juichen we tot slot de nuchtere kijk van de lads op het hedendaagse muzikale leven toe. "When we were kids it used to be all about getting in top 40, getting in top 20, but now I couldn’t give a flying f*ck", laat zanger Joe Carnall hier optekenen. (FW)

Milburn staat 24 november in Paradiso

Milburn staat vrijdag 24 november in de kleine zaal van Paradiso, als onderdeel van een Europese tournee die volgt op een reeks uitverkochte shows in het thuisland.