Programma
Nieuwsoverzicht

Injury Reserve, hip hop trio uit Arizona

6 november, 2019

Injury

door Romy van DiepenOp het podium staat een slungelige, roodharige producer, met aan zijn zijde twee rappers die als punks over het podium springen terwijl ze inventieve teksten heen en weer kaatsen. Zo presenteert het eigenzinnige trio Injury Reserve, afkomstig uit Arizona, zich. Corey, de grensverleggende producer overstijgt ieder genre door samples te combineren die uiteenlopen van rock tot K-pop, het resultaat is experimenteel. Stepa en Ritchie rappen om de beurt over deze producties met bijdehante lyrics, luchtige teksten over onverwachtse onderwerpen.

Na hun eerste releases werd de muziek van Injury Reserve gecategoriseerd als jazzy rap, maar het trio nam snel afstand van dit label door zich in het nummer 'Oh Shit!!!' om te dopen tot spazzrappers met de woorden “I say this ain’t jazz-rap, this that spazz-rap”.

Injuryreserveyoutube

En ze deden recht aan dit zelf uitgevonden sub-genre met de hieropvolgende eclectische releases op hun EP’s Floss en Drive it like it’s stolen. De producties bieden ongepolijste harmonieën van glitchy geluiden, soulvolle beats en de harde bars van Stepa en Ritchie.

Hqdefault 191106 130101 1

In mei bracht Injury Reserve hun laatste album uit, vernoemd naar zichzelf. Hier klinken ze zelfverzekerd, hun veelzijdigheid heeft zich op een uitgesproken manier geëvolueerd. Ze neigen soms naar rapcore; zoals op de track ‘GTFU’ in samenwerking met JPEGMAFIA, maar ook is er ruimte voor een paar bangers, zoals Jailbreak the Tesla met een feature van Aminé of Wax On met Freddie Gibbs.

Injury Reserve Press Photo

Deze nummers zijn toegankelijker en slaan een brug naar het grotere publiek. Toch blijft Injury Reserve voorlopig weg van de mainstream en zullen ze niet inleveren op experimenteel vlak. Want zo komen ze het best tot hun recht, underground, ruig en met genoeg energie om de Bitterzoet kapot te maken.

Donderdag 14 november staat Injury Reserve in Bitterzoet. Voor meer info en kaarten, klik hier.