Programma
Nieuwsoverzicht

Indiestad luidt het nieuwe jaar in met Indiestadpas 2024 en Nieuwjaarsborrel

15 november, 2023

Indiestad banner no border

Paradiso presenteert voor het veertiende jaar op rij de Paradiso Indiestadpas. Bezoek voor een vast bedrag van €40 per kalenderjaar een gevarieerde selectie aan opkomende artiesten uit binnen- en buitenland. De pas maakt onderdeel uit van Paradiso's muziekplatform Indiestad en is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van Paradiso.

De pas

Die Indiestadpas werd in 2011 in het leven geroepen door Paradiso. Het concept is simpel: voor het lage bedrag van €40 per kalenderjaar kun je minstens 50 door Paradiso georganiseerde concerten bijwonen op diverse locaties in Amsterdam. In het verleden waren concerten van artiesten als King Gizzard & the Lizard Wizard, Parquet Courts, Amyl & The Sniffers, St. Vincent, DIIV, Kurt Vile & The Violators, Savages, Portugal. The Man, The Chats, The Brian Jonestown Massacre, Cate Le Bon en The Growlers en festivals als London Calling al eens te bezoeken met de pas.

Indiestad

De Indiestadpas maakt onderdeel uit van Paradiso's muziekplatform Indiestad. Indiestad is een blog, nieuwsbrief en online kanaal waar concerttips, interviews, recensies en artikelen worden gedeeld door schrijvers, liefhebbers en ambassadeurs. Indiestad is door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap van indieliefhebbers in Amsterdam. In 2022 is Indiestad begonnen met een eigen maandelijkse talentcompetitie, Zonneprijs, om jong talent een podium te bieden.

Lancering op Indiestad Nieuwjaarsborrel op woensdag 3 januari

Op woensdag 3 januari wordt de nieuwe pas traditiegetrouw officieel gelanceerd tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel. De pas kan deze avond tevens aan de deur van Paradiso worden gekocht. Op het programma staan optredens van Steve French, Cloud Café, Max Hell, Mood Bored, Loupe, Hiqpy en Liam Pek