Programma
Nieuwsoverzicht

Indiestad komt met eigen festival op 25 september: 10 jaar Indiestad

13 juni, 2022

Coach Party

Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen op zondag 25 september terecht in Paradiso om de mooiste (indie-)acts te ontdekken tijdens de viering van 10 jaar Indiestad. Tot de Indiestad-concerten behoorden in het verleden onder meer: King Gizzard & the Lizard Wizard, Parquet Courts, DIIV, Kurt Vile & The Violators, Savages, Dinosaur Jr., en The Growlers. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. Coach Party, Dummy, Kiwi Jr., en Plastic Mermaids zijn als eerste bevestigd. Tickets en meer informatie vind je hier

Coach Party

Aan het front van de Britse high energy indierockband Coach Party staat Jess Eastwood, die naast zingen ook als de beste haar longen uit het lijf kan schreeuwen. Muzikaal gezien laat Coach Party zich inspireren door een breed palet aan artiesten, maar ze voelen toch altijd het meest aangetrokken tot Nirvana, Sonic Youth en The Strokes, en hedendaagse artiesten als Wolf Alice, The Big Moon en Tame Impala. 

Coach Party - FLAG (Feel Like A Girl)

Coach Party

FLAG (Feel Like A Girl)

Dummy

De band Dummy weigert om het rustig aan te doen. Na het uitbrengen van twee EP's in 2020, arriveert in 2021 Dummy's full-length debuutalbum 'Mandatory Enjoyment'. Gebruikmakend van beukende gitaren, spirituele jazz en noisepop invloeden uit de jaren 90, maakt de band vrij snel duidelijk dat zij klaar zijn om aanvoerders te worden van het dronepop genre. 

Dummy - Final Weapon

Dummy

Dummy - Final Weapon

Kiwi Jr.

Indierockband Kiwi Jr. bracht in 2020 hun debuutalbum 'Football Money' uit, een gezellig, opgewekt janglepop-album zoals labelgenoot Rolling Blackouts Coastal Fever dat ook zo goed kan. Zo laat ook het kwartet van Kiwi Jr. uit Toronto, Canada het zonnetje feller stralen bij Sub Pop Records. En via dat gerenommeerde label is onlangs 'Cooler Returns' verschenen, met minstens zulke opgewekte gitaarlijntjes als zijn voorganger. 

Kiwi Jr . - Salary Man

Kiwi Jr.

Salary Man

Plastic Mermaids

Het zijn surfers, ze bouwen hun eigen effectpedalen en ze hebben ooit een ontwerp gemaakt voor een synthesizer die door duiven kan worden bespeeld. Plastic Mermaids benadert hun muziek als een kunstproject. Ze stoppen net zoveel liefde in de visuele concepten en enscenering van de band, als in hun unieke draai aan psychrock en elektronica. In september komt hun tweede full-length album getiteld 'It’s Not Comfortable To Grow' uit, waarin de band zich voor de verandering van hun duistere kant laat zien.

Plastic Mermaids - Disposable Love

Plastic Mermaids

Disposable Love

Gratis met de Indiestadpas 2022

Dit festival is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2022. De Indiestadpas 2022 is vanaf nu verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Meld je aan voor het festival via onderstaande link.

Misschien vind je dit ook leuk