Nieuwsoverzicht

IJzig kalm: Haux

HAUX

Liefhebbers van RY X, Fractures, Dustin Tebbutt, Gordi en Axel Flóvent doen er verstandig aan om de prachtige minimale electro-folk van Haux onder de loep te nemen. Haux, je spreekt het uit als Hawks, is het alias van de 25-jarige Woodson Black uit The Berkshires, Massachusetts (ruim twee uur rijden vanuit Boston). 

Waar nieuwkomer Flóvent deze week in het voorprogramma staat van Ásgeir in Paradiso, daar staat Haux op zondag 28 mei op eigen benen in de kleine zaal.

HAUX

Haux - Touch

In dit leuke interview lees je hoe iTunes als katalysator diende voor zijn nog prille muzikale loopbaan, en dat hij dankzij Spotify al in een vroeg stadium door Europa kon touren. Haux oogst momenteel veel lof met zijn single ‘Touch’, een nummer dat voor zijn doen redelijk uptempo is. Het refrein doet ietsepietsie denken aan Justin Bieber, die er een monsterhit mee zou scoren. En, voor alle duidelijkheid, dat is écht bedoeld als compliment. Toch zijn we zelf meer gecharmeerd van jongste wapenfeit ‘Youth’, want die Haux heeft geen catchy refreintje nodig om indruk te maken.

HAUX

Haux - Youth