Programma
Nieuwsoverzicht

Iconische ‘Purple Rain’ begeleidingsband van Prince ‘The Revolution’ in Paradiso

16 mei, 2018

The Revolution 10feb 2019 admat

Op zondag 10 februari 2019 speelt The Revolution in Paradiso Amsterdam. Het is het enige concert van deze iconische begeleidingsband in Nederland die klassiekers afleverde als ‘Kiss’, ‘Purple Rain’, ‘Let’s Go Crazy’, ‘1999’ en ‘Little Red Corvette’. Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdag 18 mei om 10.00 uur te koop via de website van Paradiso.

Van 1979 tot 1986 was The Revolution de muzikale basis voor zowel de live shows als de albums van de in 2016 overleden Prince. Hoewel de band met onder andere Dez Dickerson, Bobby Z en Doctor Fink al actief was op ‘Prince’, ‘Dirty Mind’ en ‘Controversy’, kreeg deze pas echt erkenning op het album ‘1999’. Het dubbelalbum zorgde in de Verenigde Staten voor Prince zijn grote doorbraak en voorzichtig ook daarbuiten. Het album bereikte in de Amerikaanse Billboard 200 albumlijst nummer 9.

Purple Rain
‘Purple Rain’ is de eerste plaat die uitgebracht werd als ‘Prince & The Revolution’. Het album, de film en de singles maakten van Prince een wereldster. Wereldwijd werden er uiteindelijk 16,3 miljoen exemplaren van het album verkocht. De rockballads ‘Purple Rain’ en ‘When Doves Cry’ werden respectievelijk in Europa en de V.S. zijn grootste hits ooit. The Revolution bestond op dit album uit Lisa Coleman, Doctor Fink, Brownmark, Wendy Melvoin en Bobby Z. Tijdens de opnamen van het album ‘Dream Factory’ (1986) ontbond Prince The Revolution. Het album werd niet afgemaakt. Sommige opnamen werden opnieuw bewerkt en kwamen terecht op Sign “☮” the Times.De bandleden zochten steun bij elkaar na de dood van hun voormalige muzikale leider. Tijdens deze rouwperiode besloten ze om weer samen concerten te gaan geven. Op zondag 10 februari is de band in Amsterdam voor een van de weinige shows die ze in Europa doen met Bobby Z, Wendy Melvoin, Lisa Coleman, Matt Fink en Brownmark.

Prince & Paradiso
Dat Prince een speciale band had met Paradiso is bekend, mede dankzij de legendarische ‘late night’ concerten die de zanger gaf. Maar ook Paradiso draagt Prince een warm hart toe. Zo komt dit jaar niet alleen The Revolution op bezoek, maar ook diens opvolger ‘The New Power Generation’ is in Paradiso te zien op woensdag 8 augustus. Daarnaast viert Amsterdam op zaterdag 9 juni alle Prince hits, b-sides en producties met 'Purple Party, Amsterdam loves Prince'.