Programma
Nieuwsoverzicht

Het jaar kan weer worden ingeluid met Pfaff

6 januari, 2018

Pfaffpress

Tegenover al die ongemeen getalenteerde jonkies die zaterdagavond op het podium staan tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel, staat één oude rot in het vak: Bas Jacobs met de 'umpteenth incarnation' van zijn zelfverklaard eeuwigdurende muzikale project Pfaff.

"Garagerock op zijn elementairst: simpel, rauw en behoorlijk opwindend", oordeelde Oor ruim tien jaar terug over het album 'How to Explain the Flipstand to a Friend' (te vinden op Spotify). Een rake karakterschets die we ongevraagd hergebruiken voor jongste worp 'The Year Pfaff Broke', want als Pfaff terugkeert aan het front kan je op twee dingen aan: een roer dat niet radicaal omgaat en een vrachtlading aan spitsvondige songtitels.

Zonder hem persoonlijk te kennen, durven we Jacobs te typeren als stronteigenwijze zelfstandige die het prima adagium 'my way or the highway' hanteert. Op het organogram van de Amsterdamse underground barst het van de takjes rondom zijn naam. Seedling en The Ik Jan Cremers beginnen onderhand een beetje te vervagen, Ensor is een vrij recente toevoeging. En dan laten we minstens de helft nog onbenoemd.

'The Year Pfaff Broke' kan worden gestreamd via de Bandcamp van Pfaff en/of met de aanschaf van het boek 'Het Jaar Dat Ik Brak' op cd in huis worden gehaald. 'Saint Gilles de la Tourette (lysdexic version)' is favoriet, vanwege het fraaie intro en de riff die volgt. Voor wie Blues Brother Castro node mist. (FW)

Pfaff YT

PFAFF RESCUE ME

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Pfaff staat 6 januari in Paradiso tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel

The MysteronsNana AdjoaFungo Bat, EUT, Yasmine, San Dollar en Bungalow completeren zaterdag 6 januari een line-up die louter uit vaderlands talent bestaat (Petersburg Orderer moet helaas verstek laten gaan wegens ziekte). Gratis met de Indiestadpas 2017 én 2018.