Programma
Nieuwsoverzicht

Hand Habits schroeft tempo tikje op

2 augustus, 2017

Hand

Als 'yr heart' je eerste kennismaking met Hand Habits is, dan kijk je vast gek op dat het 'pretty upbeat' is en 'a little bit more uptempo' dan het gros op debuut 'Wildly Idle (Humble Before The Void)'.

Op dat eerste album dat L.A.-expat Meg Duffy uitbracht als Hand Habits ligt het tempo dus nog lager, luister maar eens naar het prachtige 'Actress' en dan vooral naar de regels 'But it's hard to tell a secret / When you know that it's a lie / And it's hard to be an actress / But I've been trying.'

Hand Habits stond onlangs in het voorprogramma van Kevin Morby in Paradiso. In haar uppie met gitaar, ze maakte indruk met haar liedjes en met haar onderkoelde humor: 'Als m'n gezicht je niet aanstaat, dan heb je pech want ik speel gitaar in de band van Kevin.'

Morby gaf een weergaloos concert. Wat een oeuvre en présence heeft die man, 29 jaar nog maar. Maar het was Duffy die stiekem de show stal. Zo droog als haar humor vuurde ze de ene na de andere gitaarsolo af, bijvoorbeeld in het onovertroffen 'I Have Been To The Mountain'. Morby mag er prat op gaan dat hij op jongste album 'City Music' voor het eerst zelf alle solo's voor zijn rekening neemt, live laat hij het serieuze gitaarwerk over aan Duffy.

Laten we hopen dat Duffy voor Morby zal zijn wat Lenny Kaye al decennialang voor Patti Smith is. Met vandaag even speciaal aandacht voor haar soloavontuur Hand Habits. Wie alles over de totstandkoming van het nieuwe nummer 'yr heart' wil weten, volgt deze link.

Handhabits YT

yr heart