Programma
Nieuwsoverzicht

Geniet van een rockende Miya Folick zolang dat duurt

7 november, 2017

Folickpress07112

Wee je gebeente als je Miya Folick een rockzangeres noemt. De eindtwintiger uit Los Angeles heeft zo'n afkeer van hokjes dat het haar zelfs te ver gaat om zichzelf vegetariër te noemen.

We spraken Folick een week voor haar optreden op London Calling in mei, en ervoeren toen een frontale rockexplosie. Een tweede EP die ze voor de zomer aankondigde, verscheen afgelopen vrijdag (een fysieke release volgt voor het einde van het jaar). De nieuwe nummers zijn in een traditionele live-setting opgenomen, met gitaar, bas en drums. Een eerste album zal, zo vertelde ze toen, meer ‘produced’ en minder ‘live sounding’ klinken. Met strijkers, synthesizers en geprogrammeerde beats.

Drie van de vijf nummers waren 'Give It To Me' al vooruitgesneld, de uitstekende lead single 'Trouble Adjusting' zelfs al een half jaar geleden. Omdat we Folick al een tijdje op de voet volgen, staat het spiksplinternieuwe 'Aging' vandaag on heavy repeat. "Not growing, only aging", zingt ze voordat die dijk van een stem in de slotseconden lijkt te morfen in de wegechoënde gitaarklanken.

De EP wordt afgesloten met een fraaie cover van Joni Mitchell's 'Woodstock'. Folick hoopt dat haar uitvoering troost biedt, ze noemt de tekst 'very necessary right now', vermoedelijk dromend over een miljoenen tellende vredesbeweging in een tot op het bot verdeelde samenleving.

Folick YT0711

Give It To Me

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Wie vandaag voor het eerst kennismaakt met Folick, doet er verstandig aan ook 'Pet Body' en 'God Is A Woman' toe te voegen aan de wachtrij. Tot deze week waren we in de veronderstelling dat die pareltjes van vorig jaar ook voorbodes van de tweede EP waren. Op het heel erg poppy 'Pet Body' stond Folick voor het eerst in die tijdelijke full-on rockstand. (FW)