Programma
Nieuwsoverzicht

Gaat Husky Loops Muse van de troon stoten?

5 oktober, 2017

Huskyloopspress

'Muse had better watch their throne, Husky Loops are coming for them', noteerde een 'Senior News Reporter' van NME eerder dit jaar. Het is altijd weer de vraag of zo'n uitspraak een vloek of een zegen is, maar liever dat dan dat je een enkele reis oefenhok wordt toegewenst.

Husky Loops bestaat uit drie Italianen die vanuit Londen de wereld willen bestormen met goeie grooves waarin bas en hi-hat domineren. Een nummer van Husky Loops is een en al groove, die nooit lang op zich laat wachten en al helemaal niet subtiel verstopt zit. Gitaarmuziek om op te dansen, of op z'n minst het hoofd op de maat mee te laten bewegen.

Aan de andere kant van de Noordzee nemen we zo'n vergelijking met Muse natuurlijk met een korreltje zout, dat NME maakt het graag en vaak te bont. De link zit 'em eerder in uiterlijk vertoon dan in de muziek. Pakken we de hoes van Muse's debuutalbum 'Showbiz' uit 1999 erbij, dan zien we op de achterzijde drie snotneuzen waar duidelijk nog wat leven overheen moet. Maar wat etaleerden die jochies met 'Muscle Museum' en 'Unintended' meteen een schaamteloze grandeur.

Husky Loops houdt het muzikaal gezien een stuk kleiner, en mengt eerder wat hiphop in hun geluid dan symfonische rock, maar op het podium stralen ze al wel dezelfde zelfverzekerdheid uit als Matthew Bellamy en de zijnen in hun kraamtijd.

Huskyloops YT

Fading Out (Official Audio)

Het aantal nummers van Husky Loops kan nog op twee handen worden geteld, een eerste album is in nog geen velden of wegen te bekennen. Deze Italiaanse expats brengen morgen een tweede EP uit, waarvan twee fijne voorproeven al te streamen waren. Vooral 'Fading Out' is een uitstekende binnenkomer voor wie Husky Loops nog niet kent, en een vertrouwd in het gehoor liggende stap voorwaarts voor wie die eerste EP en vooral 'Tempo' kan dromen.

Tekst door: Fedde Wiersma

Husky Loops staat 1 december in Cinetol

Die ene EP bracht de band al naar Lowlands, in mei naar Rotown als voorprogramma van White Hills en eind vorige maand nog van Black Honey in 't Paard. Op vrijdag 1 december treden Husky Loops als headliner aan in Cinetol in Amsterdam.