Programma
Nieuwsoverzicht

G Flip smoort haar liefdesverdriet met pakkende pop-refreinen

2 mei, 2019

G flip indiestad

Ze staat eind mei op het London Calling Festival maar zou in de daaropvolgende maanden zomaar kunnen uitgroeien tot een ware popsensatie. G Flip, echte naam Georgia Flipo, uit Melbourne, Australië maakt namelijk laagdrempelige, licht-elektronische liedjes met pakkende refreinen die zó catchy zijn dat ze pop-liefhebbers van acht tot tachtig kunnen aanspreken.

Vooralsnog moeten we het doen met een handvol nummers, waarbij het nog niet helemaal duidelijk is of ze meer naar links (richting HAIM) of naar rechts (richting Dua Lipa) veren. Is dit pure radio-pop of zit er ook een rauwer indie-randje aan deze songs?

Momenteel speelt G Flip uitverkochte shows in haar thuisland (van Sydney tot Perth), daarna doet ze maar een paar Europese clubshows waarna ze van de zomer op de nodige openluchtfestivals zal spelen.

Enerzijds is ze hier nog fonkelnieuw, anderzijds lijkt het dus hard te gaan tijdens haar prille stappen in de muziekwereld. Indiestad nam contact op met Georgia aan de andere kant van de wereld.  

Ik las op je Facebook pagina dat je zelf tamelijk verrast was dat je Australische tour grotendeels uitverkocht was.
"Ja, klopt. Het is best bizar, elke tour die we in het afgelopen jaar hebben georganiseerd in Australië is uitverkocht geraakt. Ik ben erg blij dat mijn landgenoten vol voor mijn sound gaan. De optredens worden ook steeds wilder!"

Hqdefault 190502 051125

G Flip

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

De meeste Europeanen zijn wel eens in Amsterdam geweest waar London Calling plaatsvindt. Ben jij wel eens eerder hier geweest?

‘Ja, een keer eerder. In 2016 met mijn vader en zusje. We verbleven in de Jordaan. Ik heb er een te gekke tijd gehad dus ik kom graag terug om mijn muziek met jullie te delen!’

Klopt het dat je eerst een drummer was en toen pas bent gaan zingen? Schrijf je je songs in je eentje en speel je live met een begeleidingsband?

‘Ik ben begonnen als sessie-drummer en speelde met een aantal bands voordat ik besloot om me vol op mijn eigen muziek te richten en zelf voor de spotlights te kiezen. Songs ontstaan altijd op een andere manier. Soms met een piano-partij of een gitaar-hook, dan weer met een beat. Ik neem ook vaak tekst-flarden op met mijn telefoon, zodra ik nieuwe ideeen heb. Maar live kan ik het allemaal niet alleen af. Ik ben momenteel op tour met mijn twee beste vrienden. Een vaste band-vorm is er nog niet, we wisselen bijna na elk nummer van instrument. Van origine ben ik drummer, maar live speel ik ook gitaar, bas en piano terwijl ik zing.’

Je artwork is heel herkenbaar. Kleine simpele pen-tekeningetjes. Altijd met een gebroken hartje ergens er in verwerkt. Gaan veel songs over liefdesverdriet?

‘Als ik aan teksten sleutel maak ik in de kantlijn altijd kleine tekeningetjes, dus voelde het logisch om die ook gelijk te gebruiken als artwork van singles. Veel van mijn songs gaan inderdaad over de moeilijke relaties die ik heb gehad en het zieleleed wat daaruit voortvloeit.’

I Am Not Afraid gaat daar sowieso ook over, maar in dat nummer vind je ook de kracht om je rug te rechten en door te lopen na het beeindigen van een relatie.

‘Die song gaat over een aantal vergelijkbare situaties die ik heb meegemaakt in relaties. Hoe je moedig moet zijn en niet te bang om in je eentje door te gaan. Een van die relaties was nogal giftig, dus het was echt belangrijk dat ik los kwam van die persoon.’

Hqdefault 190502 051126

G Flip

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Ik zag een korte clip op You Tube waarvan de titel These Chicks Rule is. Een soort making of van je nummer Drink Too Much. Jullie leken veel lol te hebben. Of zien we alleen de hoogtepunten?

‘De videoclip eindigt met een soort feest-scene, dus voelde het logisch om daarvoor al mijn vrienden uit te nodigen. Die zitten ook allemaal ergens verwerkt in de video voor dat nummer. Prima excuus om een stevig feestje te bouwen toch?’

Instagram-model Steph Claire Smith zit er ook in. Kende je die ook al prive? Ik ken haar eigenlijk niet echt, maar ze schijnt nogal een bekende naam te zijn….

‘Ja, ze is een legende! Ik ben haar een beetje gaan lastig vallen via Instagram. Het nummer laten horen, vragen wat ze ervan vond en uiteindelijk vragen of ze een rol in de video wilde. Dat deed ze graag! We hadden elkaar daarvoor nog nooit gezien dus dat was wel even aan elkaar wennen.’

Je vader speelt een pakketjes-bezorger in die clip. Dat vond ik wel lief. Was dat jouw of zijn idee?

‘Haha, ik wilde hem er graag in hebben. Hij is nogal een karakter dus we moesten hem wel een beetje kalm zien te houden. Hij was over-acteerde ook een beetje. Zelfs als hij met een pakje het pad van mijn woning moest oplopen, moest de regisseur af en toe zeggen: Zo loopt niemand, niet van die overdreven stappen!’

In een aankondiging zeg je: ‘Niet zo enthousiast over iets geweest sinds ik in mijn broek plaste tijdens een moshpit bij een HAIM concert’. Haha, wil ik het verhaal daar achter weten?!

‘Jaren geleden ging ik naar het Laneway Festival in Melbourne om HAIM te zien, een van mijn favoriete bands. Ik ging al vroeg helemaal vooraan staan, maar had daarvoor al wel veel biertjes gedronken. Vlak voordat het concert begonnen moest ik supernodig plassen. Maar ja, als ik wegliep zou ik mijn mooie plekje dichtbij het podium nooit meer terug krijgen. Toen heb ik daar ter plekke moeder natuur stiekem haar werk laten doen en gewoon in mijn broek geplast. Daarna begon HAIM. Nooit spijt gehad van die keuze!’

G Flip speelt op zaterdag 25 mei op dag twee van het London Calling Festival in Paradiso.