Programma
Nieuwsoverzicht

Euforische brassbands, all night long. Gallowstreet presenteert blazersfestival HONK!

8 januari, 2018

Gallow final

Een brassband op Amsterdam Dance Event. Jawel, de Amsterdamse straatband Gallowstreet stond zowel in 2014 als in 2016 op de line-up, en speelden een uitverkochte show. Maar ze stonden ook op North Sea Jazz, Lowlands, en vele andere podia in binnen- en buitenland. Nu brengen ze brassbands van over de hele wereld naar Paradiso met hun eigen avond HONK! Om samen feest én hun liefde voor brass te vieren.

Straatbands halen hun inspiratie uit allerlei muziekgenres, van balkan en Braziliaanse samba tot afrobeat, hiphop en punk. Het doel van deze bands is om mensen uit te nodigen mee te doen en vooral: mee te vieren. Soms met een activistische ondertoon, soms ‘gewoon’ om mensen bij elkaar te brengen. Ze zijn niet te missen, deze brassbands, want met hun passie en spirit creëren ze een onweerstaanbaar spektakel. Het Amerikaanse HONK! is een creatieve beweging, een verzameling brassbands die de wereld een stukje beter en blijer willen maken.

HONK! Festival ontstond twaalf jaar geleden in Boston. Brassbands van over de hele wereld komen sindsdien ieder jaar naar Somerville om drie dagen lang muziek, samenzijn en activisme te vieren. Het festival inspireert mensen over de hele wereld, en het duurde niet lang of HONK! werd ook georganiseerd in Brazilië, Australië, Frankrijk en veel andere plekken. Gallowstreet brengt HONK! nu voor het eerst naar Nederland.

Gallowstreet - Hattori (live at Muziekcafe)

Gallowstreet - Hattori (live at Muziekcafe)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Inspiratie voor hun muziek haalt de twaalfkoppige band o.a. uit het Amsterdamse nachtleven. De mannen willen een brug slaan tussen elektronische en live-muziek. Zo coverden ze bijvoorbeeld TNGHT’s Higher Ground tijdens een legendarisch optreden op PITCH Festival, later gereleased op hun EP. Tijdens de HONK! avond ligt de nadruk dan ook op innovatie binnen het genre. Verwacht vernieuwende sounds van acts uit binnen- en buitenland. Allemaal vrolijk, energiek en dansbaar. Vrijdag 16 februari in de grote zaal van Paradiso. 

Door Liselot van Kesteren

Gallowstreet - Higher Ground

Gallowstreet - Higher Ground

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.