Nieuwsoverzicht

Ervaar Kikagaku Moyo vooral live

Kikagayu

De jongste EP van Kikagaku Moyo is geen harde plaat, laat staan snoeihard. Toch bevat ‘Stone Garden’ in het hele assortiment van de Japanse psychedelische jammers met afstand de meeste eetlepels sansho peper. 

Op eerdere platen werd het af en toe wel heel erg mellow, dan lieten ze het gaspedaal los of vergaten die überhaupt in te trappen. Soms vertikten ze het zelfs om weg te rijden, bleven ze liever rond zo’n picknicktafel langs de snelweg hangen. Dat leverde voor de goede orde wel juweeltjes op, zoals ‘Cardigan Song’. Maar met ‘Stone Garden’ zijn ze gelukkig de weg weer op, met nummers als ‘Kodama’ en ‘Smoke And Mirrors’ lieten ze in 2014 al zien dat ze dan op hun best zijn. Het nieuwe nummer ‘In A Coil’ kan zich meten met de beste jams van Thee Oh Sees en vooral King Gizzard & The Lizard Wizard. Ook Kikagaku Moyo is zo’n band die vijf nummers doet in een half uur.

Genoeg gepraat, deze band moet je live ervaren. Net als bij Mogwai beginnen nummers vaak rustig, om net voordat het volk in slaap is gewiegd snoeihard te eindigen. Dat lieten ze afgelopen weekeinde nog zien tijdens Best Kep Secret. Op 31 augustus staat Kikagaku Moyo in Bitterzoet, vergeet je oorkleppen niet voor over je oordoppen.

Kika thumb

Kikagaku Moyo - Trilobites