Programma
Nieuwsoverzicht

Ervaar de meedogenloze mengelmoes van Tropical Fuck Storm

8 augustus, 2018

Tropicalfuckstorm1200

The Drones est mort, vive Tropical Fuck Storm!

Tropical Fuck Storm is de nieuwe band van Gareth Liddiard en Fiona Kitschin van The Drones, ruim 15 jaar rots in de branding van Melbourne. Met TFS beogen zij 'weird music for people who are sick of the same old shit' te maken.

Wie de combinatie van chaotische gitaren, wispelturige drumpatronen en groovende baslijnen wel kan waarderen, doet zichzelf een groot plezier door TFS onmiddellijk toe te voegen aan de afspeellijst. De structuur tussen mannelijke en vrouwelijke vocalen is ook al niet alledaags, blijkens dit leuke interview een zeer bewuste keuze.

In de aanloop naar het verschijnen van debuutalbum 'A Laughing Death in Meatspace' begin mei, verschenen vier singletjes met als b-kantje een cover van nummers die TFS graag zelf had willen schrijven. Na drie meer obscure keuzes (van landgenoten Divinyls, The Nation Blue en Lost Animal) werd die serie in geheel eigen stijl afgesloten met een evergreen van de Bee Gees.

Deze licht verslavende mengelmoes schreeuwt er om live te worden ervaren, als TFS voor het eerst naar Nederland komt, ga ik in het oog van de storm staan. (FW)

Hqdefault 180808 103751

'Chameleon Paint' - Drive Live 2018

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.