Programma
Nieuwsoverzicht

Ervaar de eersteklas nu-disco van Agar Agar rechtstreeks in Paradiso Noord

15 november, 2017

Agaragarpress

De firma's Korg en Roland hebben er met Agar Agar een te gekke exponent bij van hun synthesizers, terwijl de vrouwelijke helft van het Franse duo zelf de donkere en licht sensuele zang verzorgt.

Liefhebbers van Lindstrøm en andere (Noorse) nu-disco raden we met klem aan Agar Agar toe te voegen aan de afspeelwachtrij. Met zijn eerste EP van vorig jaar plaatst het tweetal zich niet alleen in de eerbiedwaardige prille traditie van progressieve disco, maar acteert het doodleuk op hetzelfde niveau van Lindstrøm en consorten.

De vijf nummers op de EP 'Cardan' fonkelen en schitteren als een tot sieraad geslepen diamant. De heerlijk vage regel 'I give me goosebumps' uit openingsnummer 'I'm That Guy' etst zich in het geheugen, we waren meteen gewonnen.

Agaragar YT

Live @ la Sirène de la Rochelle

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Aan de wat agressievere bijdragen 'Cuidado, Peligro, Eclipse' en 'Symbios' nieten we het label discotech vast, met de nadruk op techno. Het begin van dit jaar bracht met een volledig eigengemaakte cover van Demon's 'You're High' alweer een nieuw sieraadje, eentje die 'Discovery' van landgenoten Daft Punk in herinnering roept. (FW)

​Agar Agar staat 19 november in Paradiso Noord

Live-registraties die online te vinden zijn, beloven veel goeds voor het optreden komende zondag in Paradiso Noord. Met Tusks (uit Londen) en San Dollar (uit Amsterdam) is Agar Agar (uit Parijs, vernoemd naar het vegetarische alternatief voor gelatine) een van de drie talentvolle elektronische artiesten die Indiestad die avond presenteert. Met de Indiestadpas ben je er gratis bij.