Nieuwsoverzicht

Elmer: "Ik heb gewoon schijt en daar heb ik heel veel plezier in"

Elmer the one

Ter gelegenheid van haar aankomende optreden in Paradiso spreekt Indiestad met Merel Pauw, beter bekend als de Amsterdamse rapper Elmer.

Dit jaar maakte ze haar debuut in Cinetol, organiseerde ze tijdens ADE een event met alleen vrouwelijke en gender non-conforme artiesten en in december speelde ze in haar eentje de zaal plat tijdens de derde editie van Zonneprijs.

We spreken met haar over het alter ego Elmer, kwetsbaarheid, gender en natuurlijk hoe haar muziek nou eigenlijk tot stand komt.

Hqdefault 221215 162932

Elmer

Suzan & Freek

Waarom is gender zo'n belangrijk onderwerp voor jou?

Omdat ik me het meest vrij voel als ik 'ertussenin hang' ofzo. Ik ben
eigenlijk mijn hele leven al jongensachtig. Als op de middelbare school ‘non binair’ meer een term was geweest, dan had ik mezelf denk ik zo geïdentificeerd. Ik voel me het meest vrij op het podium in zo’n witte balkenknijper en een wit hemd, omdat ik dan al zó niet voldoe aan alles wat van vrouwen verwacht wordt aan schoonheid en sexyheid, dat ik denk: ik sta toch al 10-0 achter, dan kan ik net zo goed zo lelijk bewegen als ik zelf wil. Dan voel ik me zó vrij. En grappig genoeg denk ik dat je dan ook heel knap bent als vrouw, omdat je je dan vrij voelt en zelfverzekerd bent.

Hqdefault 221215 150437

Elmer

Je Vader

Hqdefault 221215 161329

Elmer

Over Toeren

Hqdefault 221215 164056

Elmer

Laveloos