Programma
Nieuwsoverzicht

Elke dinsdagavond vrij spel voor creatieve denkers en performers in Paradiso.

25 juli, 2023

DIP opencall2

Paradiso opent de tweede open call van DIP (Dinsdag In Paradiso), waarbij talentvolle makers, vrije vogels, performers en uitvinders zich kunnen melden met programma-ideeën. In de Bovenzaal van Paradiso krijgen zij de ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen en te experimenteren. Of het nou gaat om een panel, expositie, filmvertoning of poëzie; alle ideeën zijn welkom. Wel staat vast dat het op de dinsdagavond plaatsvindt. Inschrijven voor de open call is mogelijk tot vrijdag 8 september.

Sinds de eerste open call in januari 2023 hebben al verschillende makers hun eigen invulling gegeven aan de dinsdagavond van Paradiso. Van een theatershow over het spel van flirten, een dansfeest (zonder beperkingen) voor verstandelijke en/of fysieke beperkte jongeren, een kledingruil voor modefanaten en een performance workshop voor transpersonen. Met ondersteuning van Paradiso heeft het allemaal kunnen plaatsvinden in de Bovenzaal, ofwel de DIP, in Paradiso.
Het doel van Paradiso is om mensen aan een podium en bereik te helpen, wanneer zij daar zelf (nog) niet de middelen voor hebben. Met ondersteuning van Paradiso’s expertise krijgen de makers van de geselecteerde programma-ideeën 100% artistieke vrijheid en de leiding voor de invulling van het programma.

Aanmelden tot vrijdag 8 september
Om de ideeën te verzamelen heeft Paradiso een online formulier geopend, welke vanaf nu in te vullen is. Aanmeldingen kunnen tot vrijdag 8 september 2023 worden ingestuurd. Deelnemers horen eind oktober of zij hun programma mogen presenteren.

Workshop: van programma-idee tot een programmaplan
De geselecteerde programmamakers krijgen een workshop van Paradiso waar wordt gekeken hoe hun programma-idee tot een werkelijkheid gebracht kan worden. De workshop focust zich op het maken van een realistisch programmaplan waarin het uitwerken van een sterk concept, productieplan en communicatieplan centraal staan.

DIP (Dinsdag In Paradiso)

DIP (Dinsdag In Paradiso) is een vrije ruimte in de Bovenzaal van Paradiso waar makers de ruimte krijgen om elke dinsdagavond nieuwe ideeën uit te proberen en te experimenteren. Een plek voor talentvolle organisaties, collectieven, kunstenaars, performers, makers, vrije vogels en uitvinders om een eigen invulling te geven aan de dinsdagavond van Paradiso.

Meer info over DIP en het programmaoverzicht vind je hier.
Banner DIP