Paradiso

Programma
Mijn Paradiso
  • Programma

  • Nieuws

  • Mijn tickets

  • Bezoek

  • Over ons

  • Lidmaatschap

  • Archief

  • Webshop

  • Steun ons

  • Werken bij Paradiso

  • Contact & Partners

Bassline logo

Bassline.

Club Paradiso

Club Paradiso

Indiestad logo

Indiestad

Logo lilacbackground 1200px

Kosmos

Sugar mountain logo

Sugar Mountain

Jazzlogo

Super-Sonic Jazz

TTTT logo

Ticket to the Tropics

Paradiso TikTok
View in English
Nieuwsoverzicht

Elektronische beats en traditionele instrumenten in mini-docu ‘Afro-Peruvian Beats’

1 augustus, 2017

Amador

Elektronische DJ’s en producers Dengue Dengue Dengue, Branko en Matias Aguayo reizen af naar Peru. Tijdens deze reis slaan ze de muzikale handen ineen met leden van de lokale Ballumbrosio-familie. Red Bull Music Academy legde deze bijzondere samensmelting van culturen en muziekstijlen vast in een korte documentaire.

Vorige week schreven we al over de Peruaanse chicha, deze week weer nieuws uit dit Zuid-Amerikaanse land. Red Bull Music Academy bracht onlangs namelijk de 18 minuten-durende documentaire ‘Afro-Peruvian Beats’ uit. De documentaire speelt zich af in El Carmen, de stad die wordt gezien als de Peruaanse hoofdstad van mensen met Afrikaanse afkomst.

Yt amador

Afro-Peruvian Beats Documentary | Red Bull Music Academy

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

In 2009 overleed hier de legendarische Afro-Peruaanse muzikant Amador Ballumbrosio. Hij bracht jarenlang muzikale tradities over aan jongere generaties opdat ze niet vergeten zouden worden. In de documentaire nemen de familieleden van Amador hun internationale gasten mee op pad tijdens het Carnaval Negro, het grootste afro-culturele evenement in Peru. Er komen veel traditionele Afro-Peruaanse instrumenten, tradities en dansen voorbij. Ook vertellen de producers over de uitdagingen die komen kijken bij het gebruik van traditionele geluiden in hun muziek.

Laat je meevoeren in ritmes, melodieën en dans en neem een kijkje in de muzikale nalatenschap van deze bijzondere subcultuur.

Door Liselot van Kesteren