Programma
Nieuwsoverzicht

Eerste namen voor Zonneprijs bekend

26 september, 2022

20220921 Go Fishing foto

Zoals eerder aangekondigd presenteert Indiestad samen met het Amsterdamse kledingmerk Scotch & Soda de Zonneprijs talentencompetitie in het Zonnehuis in Amsterdam Noord (lees artikel hier). Voor de eerste editie die op donderdag 6 oktober 2022 plaatsvindt zijn de eerste namen nu bekend.

Sinds de aankondiging van talentencompetitie Zonneprijs regent het aanmeldingen bij Paradiso... en de teller loopt nog steeds! Uit dit overweldigende aantal inzendingen is nu een selectie gemaakt van maar liefst zeven bands die op donderdag 6 oktober met elkaar zullen strijden voor een plek in de finale.

Indiestad presenteert met trots de line-up voor de allereerste editie van de Zonneprijs:

Astronaut
De compromisloze liedjes van Astronaut zijn goudeerlijk en onvervalst. De teksten zijn te omschrijven als filosofisch met een nuchterheid uit de Achterhoek (kijk maar wat je daarmee kunt), met een zeer creatieve opbouw. Na twee zelfgeproduceerde EP’s en een ‘Kleinste Theaters van Nederland Tour’ maakt Astronaut zich op voor een debuutalbum. Je kunt ze zien landen op 6 oktober in het Zonnehuis.

Cloud Cafe
Cloud Cafe maakt melodieuze folk noir liedjes, ondersteund door organische drums en gekleurd met gruizige bas en -gitaar sounds. De band uit Amsterdam/ Haarlem kwam in de zomer van 2020 voor het eerst samen en is nu bezig met de opnames van hun debuut EP.

Daisy Daisy
Aangedreven door een buitenaardse kracht vermomd als drums, jaren tachtig synthesizers en doe-het-zelf-gitaareffecten, verkent het Utrechtse trio Daisy Daisy de wereld van kleurrijke synthetische stoffen die ondergedompeld zijn in de goot van het dagelijks leven.

Go Fishing!
Go Fishing! bestaat uit Juliette van Balen en Bart van der Elst. Toen de wereld in de lente van 2020 op slot ging kwam het nieuwe project tot leven. Aan het begin van de coronacrisis besloten de twee geliefden bij elkaar in te trekken, om te voorkomen elkaar anders niet te kunnen zien. Van Balen is een opgeleide bassist en Van der Elst een opgeleid toetsenist (voorheen lid van de band Indian Askin). Ze begonnen samen voor hun eigen plezier muziek te schrijven in hun woonkamer. Al snel beseften ze dat ze iets bijzonders te pakken hadden.

20220921 Poodle portrait foto final

Poodle

Poodle
Poodle maakt eigenwijze, uptempo gitaarliedjes met een flinke mix percussie: dit Rotterdams/Utrechtse vijftal speelt fluffy garagerock met een hoog dansgehalte. Ze maken nummers over het jongvolwassen bestaan en de onzekerheid die ermee gepaard gaat, maar ze willen vooral lol maken en schrijven over van alles en nog wat: huisdieren, tandartsen en frustratie over printers bijvoorbeeld. Qua muziek kun je denken aan Hinds, Wet leg, FIDLAR, FEET en Iguana Death Cult.

Kaya
Alternatieve folk gedragen door een driekoppige band. Klinkt als een regenwolk die stiekem ook wat zonnestralen laat zien. De nummers van Juyane Kaya zijn zowel ingetogen als explosief. Haar kwetsbare zang en ritmische gitaarspel worden aangevuld door kolossale basgeluiden van Ruben Alvarez Solano en veelzijdige drumpartijen van Pim de Roij. Als geheel nemen ze je mee op hun wolk van geluid.

Nevin
Sferische gitaren, nostalgische synths en intieme verhalen. Nevin is een Amsterdamse singer/songwriter zoekend naar nieuwe manieren om haar verhalen over te dragen. Geïnspireerd door een groot scala aan genres als dream pop, folk en donkere electro, glipt de beschildering van Nevins sound overal doorheen.

GRATIS MET DE INDIESTADPAS
Dit festival is gratis te bezoeken met de Indiestadpas 2022. Hiervoor moet je je wel
aanmelden. Met de Indiestadpas kun je voor 35 euro naar meer dan 52
concerten per jaar. Kijk voor meer info op: www.indiestad.nl

Wil je als muzikale act deelnemen aan de wedstrijd? Meld je dan aan via www.indiestad.nl/zonneprijs