Programma
Nieuwsoverzicht

Eerste namen London Calling Festival

9 mei, 2017

Explosions in the sky

Het London Calling festival voegt vandaag Explosions in the Sky, Allah-Las, Silversun Pickups en Twin Peaks toe aan haar programma. De Amerikaanse bands brengen dit jaar alle vier een nieuw album uit. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober kan het publiek in Paradiso daar kennis mee maken. Eerder werden al Wild Beasts, The Duke Spirit, The Lapelles, WALL, Adia Victoria en Riothorse Royale bevestigd. De komende tijd worden er nog veel meer spannende namen aan de line-up toegevoegd. De voorverkoop voor passepartouts is reeds gestart. Dagkaarten zijn vanaf woensdag 22 juni te krijgen.

Allah las

Postrock van het hoogste niveau. Dat maakt Explosions In The Sky uit Texas. Hun filmische, instrumentale composities zijn meeslepend en verslavend. Een effect dat bands als Mogwai en Sigur Rós ook vaak weten te creëren. De muziek van Explosions In The Sky heeft bijdrage geleverd aan tv-series en films als Friday Night Lights, The Kite Runner en One Tree Hill, maar komt op en podium pas echt tot leven. Verwacht in Paradiso een betoverende set met veel nummers van hun nieuwste album ‘The Wilderness’, dat op 1 april van dit jaar verscheen.

De vintage garagerockers van Allah-Las hebben ons al twee albums vol zorgeloze en zonnige muziek bezorgd. Het viertal komt met een gloednieuw album getiteld ‘Calico Review’ naar London Calling. Voor deze derde langspeler hebben ze veel nieuwe instrumenten gebruikt. Zo hoor je op de nieuwe single ‘Famous Phone Figure’ al een voorzichtig strijkkwartet spelen.

Silversun Pickups

Ruim drie jaar was het erg rustig rondom Silversun Pickups. Dit jaar is de indieband uit Los Angeles terug met het album ‘Better Nature’. Daarop gaat het viertal verder met de vertouwde mix van dromerige poprock met shoegaze en grunge.  In Nederland kwamen ze de nieuwe nummers voor het eerst ten gehore brengen bij een razendsnel uitverkocht concert in Paradiso Noord.

De heren van Twin Peaks maken opgewekte, melodieuze en meezingbare liedjes die vol optimisme, zorgeloosheid en plezier zitten. Het jonge vijftal uit Chicago is duidelijk beïnvloed door de garage rock uit de jaren ’60 en weet die goed te vertalen naar de meer moderne sound van de garage punk-stroming. Denk King Tuff, Parquet Courts en Together Pangea. Dit jaar bracht Twin Peaks hun derde langspeler ‘Down In Heaven’ uit die natuurlijk ook weer vol staat met rammelende maar ijzersterke zomers aanvoelende liedjes.


Passepartouts voor vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober zijn reeds in de voorverkoop. Dagkaarten zijn vanaf woensdag 22 juni om 10.00 uur verkrijgbaar via www.londoncalling.nl.