Programma
Nieuwsoverzicht

Dutch Delta Sounds festival

17 mei, 2017

Dds

Nederland telt inmiddels zo’n 180 nationaliteiten. Elke stroom immigranten heeft ons land weer verrijkt met nieuwe muziekstijlen. Zo zijn in onze wereldmuziekcultuur onder andere Aziatische, Surinaamse, Caribische, Latijns-Amerikaanse, oosterse, mediterrane en Balkan invloeden te onderscheiden.

Het World Music Forum NL (WMFNL) stimuleert de ontwikkeling van deze wereldmuziekcultuur in Nederland. Het WFMNL is een open source netwerk voor professionals geïnteresseerd in wereldmuziek uit Nederland. Op woensdag 7 en donderdag 8 september viert het forum alweer haar tienjarig bestaan. Dit doen ze heel toepasselijk met het Dutch Delta Sounds festival. Twee avonden vol grensoverschrijdende muziek van Nederlandse bodem. De eerste avond in het Bimhuis, de tweede bij Paradiso Noord. In totaal zijn er veertien optredens te zien. Een tropische muziekmix van arabicana tot latin en van salsa tot tango. Muziek uit alle windstreken dus, maar het bijzondere is dat alle artiesten stuk voor stuk Nederlands zijn. Zo zien we Ahaddaf Quartet op de line-up, KOFFIE en ook de Rumbatá Beat Band. Bekijk hier het hele programma.

Conferentieprogramma

Het festijn bestaat uit meer dan alleen optredens. Overdag wordt een uitgebreid programma georganiseerd voor nationale en internationale muziekprofessionals. Verwacht diverse conferenties, netwerksessies en zelfs speed-dates. Het thema van deze conferentie is de creolisering van de muziekstromingen en hoe die ontwikkeling zich verhoudt tot de Anglo-Amerikaanse muziekcultuur.

De avond op donderdag 8 september in Paradiso Noord is voor Ticket to the Tropics pashouder gratis te bezoeken. De pas zelf is inmiddels helaas uitverkocht. Wil je als eerste informatie ontvangen over de nieuwe pas? Meld je dan hier aan.

Dutch Delta Sounds festival
7 september – Bimhuis & 8 september Paradiso Noord
www.dutchdeltasounds.nl

Door Fleur Reuser