Nieuwsoverzicht

Dotan maakt Amsterdam singer-songwriterhoofdstad met 7 Layers Festival

Rosie

7 Layers Festival belooft wederom een bijzonder muzikaal weekend te worden. De tweede lichting namen voor het singer-songwriter festival is dinsdag bekend gemaakt. Onder de nieuwe namen zitten gevestigde muzikanten als Seafret, Lisa Hannigan, Isaac Gracie en Charlie Cunningham, maar ook opkomend internationaal talent. Veel artiesten geven op speciaal verzoek solo-optredens in plaats van met (volledige) band. Kaarten zijn reeds te koop via de website van Paradiso.

Organisator Dotan over de nieuwe namen: “Mijn wishlist voor 7 Layers Festival is echt heel lang. De meeste artiesten die daarop staan volg ik al jaren en ik vind het echt fantastisch dat het is gelukt om een aantal daarvan nu naar het festival te halen. Er is tegenwoordig zoveel overgeproduceerde muziek. Daarom vind ik het heel belangrijk om muziek in zijn puurste vorm te laten horen en het is super mooi om te merken dat hier nog steeds een groot publiek voor is.“

Isaac Gracie speelt op 7 Layers Festival

Isaac Gracie - All In My Mind

De nieuwe namen voor 7 Layers Festival op zaterdag 30 september zijn Seafret, Isaac Gracie, Charlie Cunningham, Dustin Tebbutt, Allman Brown, Jordan Klassen, Mani Orrason, Rosie Carney en Sara Hartman.

Op zondag 1 oktober staan Lisa Hannigan, Ciaran Lavery, SYML, Adna, Alice Phoebe Lou, Blanco White, Dustin Tebbutt, George Ogilvie, Jordan Mackampa, Lisa Mitchell en Tamino nieuw op het programma. Vroeg op de middag van zondag 1 oktober wordt tevens een documentaire rond Lucy Rose getoond, met aansluitend een solo-optreden van de zangeres. Zij werd eerder bevestigd voor het reguliere programma van het singer-songwriterfestival.

Over de setting zegt Dotan: “Er wordt best wat gevraagd van de artiesten die spelen tijdens het festival. Velen spelen normaal met een band, maar hier stellen ze zich heel kwetsbaar op door solo te spelen. Het is soms lastig ze zover te krijgen, maar het resultaat is vaak een magische ervaring voor zowel het publiek als de singer-songwriter zelf.“

Eerder werden onder anderen Luke Sital-Singh, Lucy Rose, Mahalia en Lewis Watson bevestigd. 7 Layers Festival vindt plaats in diverse locaties in Amsterdam, waaronder Paradiso, de Vondelkerk en De Duif. Het programma is nog niet helemaal compleet. De laatste namen worden binnenkort bekendgemaakt.