Programma
Nieuwsoverzicht

Deze afstudeerders willen graag nog even verder dromen

15 mei, 2018

Dontwakethedreamer

Als deze drie studenten donderdag wakker worden, ontwaken ze voor hun gevoel uit een droom die vier jaar heeft geduurd.

Die ene regel uit Lennon's 'Imagine' ga ik hier niet voordragen, maar het is wel de eerste muzikale verbinding die ik leg met 'dreamer'. Timon Persoon, Louise Lindskov en Milan Hartsuiker hadden een andere associatie toen ze een titel moesten bedenken voor hun afstudeerconcert dat woensdag 16 mei plaatsvindt in Paradiso Noord...

Het Conservatorium van Amsterdam is een beschermde omgeving, licht Milan toe, een soort bubbel. Met zo'n uitleg spreekt de titel 'Don't Wake The Dreamer' fraai tot de verbeelding. Het universum van David Lynch, waarin droom en werkelijkheid vaak maar moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn, diende ook nog ter inspiratie.Laat je verrassen tijdens 'Don't Wake The Dreamer' in Paradiso Noord, een avond met uitsluitend eigen werk van drie afstudeerders aan het Conservatorium van Amsterdam.

The Visual

Lost In Translation

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

"We live inside a dream", waarschuwt David Bowie's karakter in 'Twin Peaks: Fire Walk With Me' van Lynch. Op Bowie's album 'Hours' uit 1999 staan de nummers 'The Dreamers' en 'If I'm Dreaming My Life', maar dit geheel terzijde.

Terug naar de dromers van woensdag: het belooft weer een prachtige avond te worden met optredens van YasmineThe VisualRHOULoui LindAwünKEVYNHartsuiker. De bondige omschrijving van Hartsuiker op de overzichtspagina van het tiendaagse afstudeerfestival May Days trekt mij gelijk over de streep: "Snoeiharde gitaarmuziek zonder gitaren." (FW)