Nieuwsoverzicht

De Top 5 albums van Sam Outlaw

Sam Outlaw 1600 geel

In maart sprak Sugar Mountain met Sam Outlaw over zijn nieuwe album Tenderhart en zijn optreden met Jim Lauderdale op 20 juli in Paradiso. Hij beloofde ons toen een keer zijn lijstje met recente albumtips toe te sturen, net zoals onze ambassadeurs dat maandelijks doen. Onze favoriete cowboy met de fluwelen stem heeft woord gehouden. En het is een mooi lijstje geworden, laat dat gezegd zijn. Zijn nummer 1 – John Moreland – is in al zijn rauwheid zo ongeveer zijn tegenpool.

Sam Outlaw 1600 geel

Sam Outlaw - Trouble

Met een appje kondigde Outlaw zijn lijstje aan dat per mail binnenkwam. Struikelend in onze voorpret openden wij zijn berichtje om zijn lijstje te kunnen inzien. Hier is de keuze van de grootmeester zelve:

1. John Moreland – Big Bad Luv
2. Michaela Anne – Bright Lights and the Fame
3. Dori Freeman – Dori Freeman
4. Aaron Lee Tasjan – Silver Tears
5. Ryan Adams – Prisoner

De bovenste drie van Outlaws’ lijstje zijn nog redelijk onbekend

De nummer vier – Aaron Lee Tasjan – heeft in januari nog opgetreden op een Sugar Mountain avond in de bovenzaal van Paradiso. Dat optreden staat de bezoekers nog goed bij. Nummer 5, Ryan Adams, is een oude bekende met heel wat Paradiso-optredens under his belt. De bovenste drie van Outlaws’ lijstje zijn nog niet zo bekend in de community. Mind you, volgende week volgen de lijstjes van onze ambassadeurs weer. Nummer 1 John Moreland met zijn lekkere rauwe stemgeluid gaat getipt worden door JW Roy. Old Wounds is een track, die de niet te onderschatten kwaliteit van het hele album goed weergeeft.

Sam Outlaw 1600 geel

John Moreland - Old Wounds

Interessante dames: Michaela Anne en Dori Freeman

De dames Michaela Anne en debutante Dori Freeman mogen we ook als goede tips beschouwen, want hun namen zijn nog niet zo bekend aan deze kant van de oceaan. Eerstgenoemde is puur country. Titeltrack Bright Lights and the Fame is een liedje met grote beklijfkracht. Luister ook naar de track Luisa met een gastrol van Rodney Crowell, die zelf ook net een mooi album (Close Ties) uit heeft.

Sam Outlaw 1600 geel

Michaela Anne - Bright Lights and the Fame

Laatstgenoemde van de twee zangeressen is meer folky met mooie spaarzame akoestische arrangementen. Dori Freeman’s You Say is de perfecte kennismakingssong met haar repertoire.

Sam Outlaw 1600 geel

Dori Freeman - You Say

Vergeet zijn eigen concert niet

Al met al: mooie tips van Sam Outlaw. Wij zijn vast begonnen met luisteren hier. En dat valt niet tegen. Wie weet zijn het spoedig ook Sugar Mountain acts op de bekende podia. Je weet maar nooit.

Tot slot: vergeet ook niet het aanstaande concert van de tipgever Sam Outlaw zelf op 20 juli. Niet te missen, zeker niet als je weet dat het voorprogramma wordt verzorgd door Jim Lauderdale.

Tekst door: Robbert Tilli