Programma
Nieuwsoverzicht

De tips van de ambassadeurs zijn zomerklaar

16 juni, 2023

Marty Stuart

Zodra de temperaturen hoger zijn, merk je dat direct aan de muziek die mensen draaien. Bij de ambassadeurs zit de zomer in ieder geval in hun bol. Verwacht veel zomerse country, blues en Americana van o.a. Jason Isbell, Marty Stuart en Dean Owens. Met dank aan de bijdrages van Sandra Zuidema, Matthijs Ros, Joost Abbel, Patrick van Sante en Runa Stam.

Matthijs Ros

 1. Jason Isbell and the 400 Unit - Weathervanes
  De beste songwriter van zijn generatie verdient een plek op nummer 1. Zoals bij bijna al zijn albums heeft het album een handjevol draaibeurten nodig om de echte schoonheid te ontdekken. Cast Iron Skillet is prachtig gespeeld en gezongen. Save the World is een knaller waarvan ik voorspel dat die live helemaal tot zijn recht komt (iets wat overigens bij de meeste nummers van het vorige album 'Reunions' ook het geval was!). Middle of the Morning is een masterclass hoe een perfecte Van Morisson song te schrijven. Weer een album die met iedere luisterbeurt alleen maar beter wordt. Ik kijk alweer uit naar een volgend concert. De vorige keer in Paradiso was intens genieten!
 2. Jeremie Albino - Tears You Hide
  Luister naar You I’m Waiting On en je bent overtuigd. In een half uur tijd krijg je een mix van blues, rock ‘n roll en soul voorgeschoteld waar je u tegen zegt. Deze plaat is heerlijk zomers en zal in de zomervakantie op mijn platenspeler overuren maken!
 3. Son Volt - Day of the Doug: The Songs of Doug Sahm
  Jay Farrar en consorten klonken nog nooit zo vrolijk als op dit album vol Doug Sahm covers. Oortjes in en lekker bakken op het strand!
 4. Marty Stuart And His Fabulous Superlatives - Altitude
  Heb je ook zo genoten van het concert van Marty Stuart en zijn ijzersterke band een paar maanden geleden in Paradiso? Dit album is er voor de liefhebbers van een stel Fender Telecasters direct ingeplugd in een vintage Fender Deluxe Reverb amp. Geen pedalen, de tone zit in de vingers!
 5. Sunken Lands - Sunken Lands
  Edwin Jongedijk ken je misschien nog wel van de band Taneytown. Met de Slow Movin’ Outlaws bracht hij een ode aan de Outlaw Country uit de jaren 70. Nu onder de naam Sunken Lands brengt hij een album uit in de hoek van de Americana. “Andrew” is een van de hoogtepunten van het album.

Bonus:
Liefhebbers van het vorig jaar uitgekomen Sinner’s Shrine van Dean Owens hebben in El Tiradito een mooie bonus!


Sandra Zuidema

 1. Ags Connolly - Siempre
  Ideale country/Tejano plaat voor deze zomer met een lekker drankje erbij.
 2. The Coo -  Amsterdam Moon
  Folkliedjes van een pure schoonheid die als gesmolten boter langs je ziel glijden.
 3. Rodney Crowell
  Formidabel werkstuk van Rodney Crowell die met de jaren alleen nog maar beter en beter wordt.
 4. Carter Sampson - Gold
  Magnifieke songs met formidabele muzikale begeleiding.
 5. Dean Owens - El Tiradito
  Songs uit het Wilde westen als een soundtrack van een Sergio Leone western met Calexico leden in de band
Jeremie Albino

Jeremie Albino

Angeline

Joost Abbel

 1. Loren Johnson - How to Change
  Een warme stem en songs over mislukte liefde, aangevuld met een subtiele instrumentatie en hier en daar een banjo (ook subtiel, hoewel dat tegenstrijdig klinkt). Prachtig!
 2. Justin Sconza - Parlor
  Justin Sconza maakt eigenzinnige nummers vanuit zijn huiskamer op een oude tapemachine. Folk, indie en soms een vleugje Beatles.
 3. Cat Clyde - Down Rounder
  Mooie folky liedjes, met een experimenteel randje in de productie, zoals bij mijn favoriet I Feel It. De opener Everywhere I Go heeft een lekkere honky tonk vibe, inclusief twangy gitaar.
 4. Matthew's Southern Comfort – The Woodstock Album
  Een tribute aan Woodstock van Britse veteraan Iain Matthews, met puike uitvoeringen van klassiekers Bad Moon Rising en With a Little Help from My Friends. Matthews wordt bijgestaan door een Nederlandse band, met o.a. Bart de Win en BJ Baartmans.
 5. Frances Luke Accord - Safe in Sound
  De vergelijking met Simon & Garfunkel ligt voor de hand bij dit duo uit Chicago, maar ondanks de perfecte samenzang, is dit album is ook heel erg van nu met subtiele percussie en elektronische laagjes die de zachte indiefolk nummers ondersteunen.

Bonus:
Sophie Janna – Thistle


Patrick van Sante

 1. Those Pretty Wrongs - Holiday Camp
  Deze release was al van eind maart, maar was mij totaal ontglipt. Wat een genot, deze prachtige powerpop van Big Star icoon Jody Stephens en zijn maatje Luther Russell.
 2. Marty Stuart And His Fabulous Superlatives – Altitude
  Met het geweldige concert van vorig jaar in Paradiso van Marty en zijn Superlatives nog vers in het achterhoofd, stijgen ze weer tot grote hoogten met dit kosmische countryalbum vol lekkere Byrds en Burrito’s invloeden.
 3. Durand Jones – Wait Till I Get Over
  Durand Jones heeft veel in zijn mars op deze gevarieerde en persoonlijke Southern soulplaat.
 4. Abe Partridge – Love In The Dark
  Gewapend met een schuurpapieren stem a la Tom Waits en met grappige en geëngageerde countryfolkliedjes, is het genieten geblazen op dit album. Benieuwd naar z’n optreden op het Rotterdam Bluegrass festival!
 5. Kassi Valazza – Kassi Valazza Knows Nothing
  Heerlijke countryfolk uit Portland, Oregon, gezongen met een prachtige stem en begeleid door een van mijn favoriete bandjes, TK & The Holy Know-Nothings.

Runa Stam

 1. Andrew Gabbard - Cedar City Sweetheart
 2. Dean Johnson - Nothing For Me, Please
 3. Zach Aaron - This Lovely War
 4. Logan Halstead - Dark Black Coal
 5. Michael James Tapscott - The Beasts of History

Bonus:
Single Turnpike Troubadours (Mean old sun), zoals te verwachten prachtige albums van Marty Stuart en Rodney Crowell en een mooie nieuwe van Arlan Feiles.

De Maandelijkse Tips van de Sugar Mountain Ambassadeurs