Programma
Nieuwsoverzicht

Support acts De Staat - Red / Yellow / Blue in Paradiso bekend: Iron Jinn, Smudged + Pitou

2 juni, 2023

De Staat Event Header LR

De Nijmeegse alternatieve rockband De Staat geeft in het kader van hun project Red / Yellow / Blue drie concerten in de Grote Zaal van Paradiso op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2024. De drie support acts zijn inmiddels bekend: Iron Jinn, Smudged en Pitou.

De vijfkoppige band De Staat onder leiding van frontman Torre Florim staat sinds de release van hun debuutalbum 'Wait For Evolution' uit 2009 bekend om hun alternatieve, dansbare rock met invloeden van genres als pop, blues, soul, funk en elektronische muziek. De Staat is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest populaire bands van Nederland, deelde het podium met The Rolling Stones en Muse en prijkte bovenaan het affiche als headliner van Lowlands 2019.

Vandaag brengt De Staat het volledige project Red / Yellow / Blue uit. Geen traditioneel studioalbum, maar muziek uitgebracht in drie categorieën. Op de vraag of het een album is, losse EP's zijn, of afspeellijsten, geeft De Staat nog steeds geen antwoord. Ze laten de fans zelf beslissen.

Torre Florim over de release: "We zijn ontzettend blij om het definitieve en volledige 'Red, Yellow and Blue' project uit te brengen. Met 5 nummers voor elke kleur, waarbij elke kleur een uiterste van wie we zijn vertegenwoordigt. Het proces was verfrissend en het voelt alsof het nieuwe creatieve wegen heeft geopend. Ik hoop dat onze luisteraars dat kunnen voelen terwijl ze zich verdiepen in de diversiteit van 'Red / Yellow / Blue'."

In januari 2024 viert De Staat het project met drie concerten op drie aaneengesloten dagen in Paradiso. Ieder concert staat in het teken van één van de drie releases. De sets zullen bestaan uit zowel nieuwe songs als ouder repertoire en verschillen alle drie qua inhoud, sfeer en setlist.

Ook de support acts per show zijn inmiddels bekend:

Maandag 29 januari 2024 (Red) + support act: Iron Jinn
Dinsdag 30 januari 2024 (Yellow) + support act: Smudged
Woensdag 31 januari 2024 (Blue) + support act: Pitou

Er zijn naast reguliere tickets passe-partouts beschikbaar die toegang geven tot alle drie de shows.

Tickets

Naast reguliere tickets zijn er een beperkt aantal passe-partout tickets verkrijgbaar die toegang geven tot alle drie de concerten voor €103,50 (inclusief servicekosten, exclusief Paradiso lidmaatschap).