Programma
Nieuwsoverzicht

De grootste beloftes van ESNS 2023

10 januari, 2023

Paradiso tipt ESNS2023

Wie zijn de grootste muzikale beloftes voor het komende jaar? Paradiso tipt een aantal talentvolle artiesten die spelen op Eurosonic Noorderslag 2023: het belangrijkste muziekshowcasefestival van Europa. Ook lees je in dit artikel welke acts deze week op #ESNS2023 spelen en later dit jaar in Paradiso te zien zijn.

#ESNS2023

Eurosonic Noorderslag 2023 is een showcasefestival en muziekconferentie voor en over Europese popmuziek wat jaarlijks vier dagen lang in januari plaatsvindt in Groningen. Tijdens het festival wordt nieuw muzikaal talent gepresenteerd aan het publiek. Dit jaar vindt er voor het eerst sinds 2020 weer een fysieke editie van het festival plaats.

Paradiso tipt: de grootste beloftes
Ook dit jaar staan er deze week honderden showcases op de planning. Zie je door de bomen het bos niet meer? Medewerkers van Paradiso tippen in dit artikel hun favorieten.

Beluister ook de playlist op Spotify

Marathon (tip van Laurie - labelmanager Paradiso Vinyl Club)

Getipt door Laurie Zantinge
Labelmanager Paradiso Vinyl Club

Laurie: “Deze band is al een aardige tijd bezig maar heeft pas recent een groter publiek weten te bereiken. Na een succesvolle Popronde en festivalzomer, heeft Marathon hun eerste single ‘Age’ van hun opkomende debuut-EP uitgebracht en staan ze op Noorderslag. Snoeiharde postpunk uit de hoofdstad met een energieke liveshow. Vlak na ESNS brengt de band een exclusieve vinyl single uit op Paradiso Vinyl Club met de nummers ‘Age’ en het onuitgebrachte ‘Afternoon Television’ welke wordt verzonden naar leden van Paradiso Vinyl Club”.

Waar te zien?

 • Zaterdag 21 januari om 15:20 in Plato (gratis)
 • Zaterdag 21 januari om 23:00 in De Oosterpoort

Arny Margret (tip van Eva - programmeur Paradiso)

Getipt door Eva van de Vlasakker
Programmeur Paradiso

Eva: “Bijzondere IJslandse singer-songwriter die eind vorig jaar haar debuutalbum heeft uitgebracht. Ze speelt in Groningen in het News Café en in de prachtige Lutherse Kerk”.

Waar te zien?


 • Woensdag 18 januari om 20:45 uur in News Café
 • Donderdag 19 januari om 21:20 in Lutherse Kerk

KOIKOI

Getipt door Charlotte Rombach
Senior Marketeer Paradiso

Charlotte: “Nou, ik wil graag deze kans aangrijpen om Heartworms tippen. Er staat pas één nummer van ze op Spotify, maar ik blijk niet in staat te stoppen met dat op repeat te knallen. Men zegt weleens dat al het goede uit Zuid-Londen komt en met mijn voorliefde voor hypnotiserende postpunk kan ik dat alleen maar volmondig beamen. Daarbij is de frontvrouw gewoon vreselijk cool. Kijk zelf maar even."

Waar te zien?

 • Woensdag 18 januari om 22:15 in Mutua Fides

Bolis Pupul

Getipt door Avalon Peters
Senior Marketeer 

Avalon: “De Vlaams-Chinese producer Bolis Pupul maakt experimentele, spacende house en synthpop. Hij is getekend op het DEEWEE, het fijnproeverslabel van de gebroeders Dewaele (Soulwax) en bracht het afgelopen jaar in samenwerking met Charlotte Adigéry de plaat 'Topical Dancer' uit, wat mij betreft het beste album van het jaar 2022”. 

Waar te zien?

 • Vrijdag 19 januari om 00:20 in Palace

Coloray

Getipt door Raaf Verhoef
Programmeur Paradiso en Parallel

Raaf: “Zette tijdens Lowlands de X-Ray op zijn kop met meeslepende elektronica en een aanstekelijke stage performance”.

Waar te zien?

 • Woensdag 18 januari om 22:15 in Simplon
 • Zaterdag 21 januari om 20:45 in Oosterpoort

November Ultra

Getipt door Malou van Oosterhoud
Marketeer

Malou: "Soms luister je naar iemand en lijkt de tijd even stil te staan. Dit overkomt mij voornamelijk als ik bij een concert ben, maar ik ervaar dit gevoel ook wanneer ik op Spotify naar November Ultra luister. Afgelopen mei stond de Française in Tolhuistuin en heb ik het concert moeten missen. Achteraf hoorde ik dat het magisch was en sindsdien hangt ze in mijn hoofd en afspeellijsten. November Ultra maakt wonderschone liedjes waarvan de één nog mooier is dan de ander. Met een combinatie van akoestische instrumenten, een warme stem en subtiele Franse en Spaanse invloeden schittert ze in eenvoud en ik hoop dat dat in Groningen ook zo is.

Waar te zien?

 • Woensdag 18 januari om 21:20 in de Lutherse Kerk

Latanya Alberto

Getipt door Wesley Texel
Programmeur Paradiso en Parallel

Waar te zien?

 • Vrijdag 20 januari om 22:15 in Akerk

De Toegift

Getipt door Silia Hollestelle
Junior Programmeur

Silia: “De Toegift combineert de werelden van poëzie en hedendaagse indie tot datgene wat ze zelf het liefst maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit de jazz. Altijd op zoek naar een experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s als tijd en nostalgie”. 

Waar te zien?

 • Zaterdag 21 januari om 19:15 in De Oosterpoort

Freekind.

Getipt door Marley Samuels
Marketingstagiair Paradiso

Marley: “De muziek van dit duo is precies wat je nodig hebt om het zomerse gevoel in de winter door te zetten.”

Waar te zien?

 • Woensdag 18 januari om 21:45 in Forum Rabostudio
 • Vrijdag 20 januari om 14:10 op Platosonic (in Plato & Coffee Company - gratis toegang)

Zohar

Getipt door Joshka Landsheer
Marketeer clubnachten & elektronische muziek 

Joshka: “Voor wie graag danst op de wat donkerdere en experimentelere tunes. Zohar stond tijdens ADE 2021 al in Tolhuistuin, maar zelf zag ik haar draaien op één van de eerste nachten van onze nieuwe club Parallel. Naast spannende sets in vrijwel elke club (en elektronisch festival) denkbaar, bracht ze vorig jaar ook een lekker grimmige en gruizige plaat uit op haar eigen (!) label.”

Waar te zien?

 • Vrijdag- op zaterdagnacht 21 januari om 03:00 in Palace

FIEP

Getipt door Silia Hollestelle
Junior Programmeur 

Silia: “Energieke indiepop uit Amsterdam, met catchy melodieën. Haar positieve popsongs hebben post punk invloeden met een bite. Deden vorig jaar mee aan de Popronde en werden OOR-talent van 2022. Dit voorjaar zal zij haar eerste album uitbrengen, te zien tijdens haar show in de bovenzaal op 30 maart”. 

Waar te zien?

 • Vrijdag 20 januari om 20:00 uur in De Oosterpoort


Bnnyhunna

Getipt door Kees Heus
Programmeur Paradiso

Waar te zien?

 • Vrijdag 20 januari om 00:30 in Der Aa-Theater