Programma
Nieuwsoverzicht

De diepe wroeging van Waxahatchee

31 juli, 2017

Waxahatchee Jesse Riggins tulle1

Muzikanten, een enkele uitzondering daargelaten, kunnen zich altijd prima voorstellen dat iemand geniet van een plaat zonder acht te slaan op de teksten. Hoe zou Katie Crutchfield uit Birmingham, Alabama, daartegen aankijken?

Wie zich bij haar vierde album als Waxahatchee een beetje verdiept in de lyrics, komt er al snel achter dat Crutchfield op 'Out In The Storm' op fraaie wijze alle fasen van liefdesverdriet onder woorden brengt. En zal blij zijn dat ze in slotnummer 'Fade' zingt dat ze zich 'amazing' voelt.

Op 'Recite Remorse' bevindt ze zich nog in het oog van de storm: 'I was waiting for permission to take off.' Het mag duidelijk zijn dat ze het even zo zwaar had dat ze het leven niet meer zag zitten: 'I was out of my body / Reciting lines of remorse / I was losing my mind, yeah / I was halfway out the door.'

"With the release of ‘Out In The Storm’ everything has come full circle for Katie Crutchfield. There’s a lot of history for new fans to explore", schrijft Upset Magazine terecht in dit puike interview. Dat verleden biedt naast het werk van Waxahatchee twee albums van P.S. Eliot, de rockband die ze vormt met tweelingzus Allison.

De meeste nummers op dit eersteklas breakupalbum zijn upbeat. En Crutchfield rockt meer dan we van Waxahatchee gewend zijn. "I think I nailed it", verkondigt ze zelfverzekerd over 'Out In The Storm' in nog zo'n lezenswaardig interview. Dat is juist. Gaat dat zien, op vrijdag 29 september in Vera en zondag 1 oktober in Bitterzoet. Met Allison Crutchfield in de band én als voorprogramma.

Tekst door: Fedde Wiersma

Waxahatchee YT

Recite Remorse (Official Music Video)