Programma
Nieuwsoverzicht

De ambassadeurs weten het zeker: deze plaat is een geslaagd huwelijk tussen literatuur en muziek

4 augustus, 2022

SM aug

Deze maand is er veel om enthousiast over te zijn. De ambassadeurs delen ijzersterke tips waar je de maand augustus zeker mee door kunt komen. Er zijn pikante dames, oude klassiekers, albums die opnieuw worden uitgebracht en staat het album 'Tourist' van John Calvin Abney in de schijnwerpers.

Patrick van Sante

1. Arlo McKinley - This Mess We're In
2. John Moreland - Birds In The Ceiling
3. The Damn Quails - Clouding Up Your City
4. Mapache - Roscoe's Dream
5. The Deslondes - Ways & Means

Bonus:
Singles:
Julianna Riolino - You
Jake LaBotz - Hope The Sunshine
Patrick van Sante - Een Drankje Doen :-)

Jan Jansen

1. Shovelin Stone - Summer Honey
Producer Chance McCoy (Old Crow Medicine Show) laat een frisse zomerse wind waaien op deze plaat.
2. Marina Rocks - Austin to Houston
Deze out of the blue vallende pikante dame klinkt en oogt bijzonder. Nee, hiervan zijn er geen dertien die in een dozijn passen.
3. David Newbould - Power UP!
Raast hier al ruim twee maanden door de huiskamer. Zegt iets over de houdbaarheid.
4. Diesel Park West - Not Quite The American Dream
Nooit vergeten, altijd dichtbij.
5. Tami Neilson - Kingmaker
Vrouwelijke Roy Orbison, maar dan in een heel modern jasje. 

Bonus:
Senja Sargeant's nieuwe EP. Releaseshow zal op 21 september 2022 in Bitterzoet in Amsterdam plaatsvinden. We kennen haar van TVOH maar kwam in contact met Shane Alexander. En dat werpt zo zijn vruchten af.

De maandelijkse tips van de Sugar Mountain Ambassadeurs

Senja Sargeant

Now I Understand

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Robbie Klanderman

1. John Calvin Abney - Tourist
John Calvin Abney, geboren in het gokstadje Reno in Nevada, besloot na de corona-uitbraak in 2020, zijn spullen te verkopen, rond te gaan trekken en her en der te logeren bij vrienden in Amerika. Zijn belangrijkste gezelschap was het boek 'Travels With Charley' van John Steinbeck. Onderwijl schreef hij liedjes waarin hij de indrukken van zijn tocht verwerkte. Het resultaat is het toepasselijk getitelde 'Tourist', een zeer geslaagd huwelijk tussen literatuur en muziek. Een even bijzondere als prachtige plaat!
2. Diesel Park West - Not Quite The American Dream
Diesel Park West uit het Engelse Leicester viert een jubileum; Not Quite The American Dream is in hun 33-jarig bestaan hun tiende album. En wat voor een! De groep, die in Amerika altijd al wat populairder was dan in hun thuisland, heeft een absoluut meesterwerk afgeleverd. Nog steeds klinkt de liefde voor de Amerikaanse westkust-muziek uit de jaren zestig van Buffalo Springfield, Moby Grape en Byrds duidelijk door. Maar wat ook geconstateerd kan worden is dat leider John Butler gewoon de Ray Davies van deze tijd is. Geweldige teksten, catchy liedjes, Diesel Park West klinkt als The Kinks in topvorm.
3. Tony Joe White - The Beginning
In 2001 verscheen 'The Beginning' van Tony Joe White (1943-2018) voor het eerst op zijn eigen label en in een beperkte oplage. De reacties waren lovend. Vorig jaar verscheen dat album opnieuw ter ere van Record Store Day. Wederom binnen de kortste keren uitverkocht. En nu is er dan eindelijk, via New West, de alom verkrijgbare uitgave. The Beginning laat tien nummers lang een naakte en rauwe Tony Joe horen. Een akoestische gitaar, een mondharmonica, zijn stem, één microfoon en een stampende voet. Dit is de moerasblues zoals alleen Tony Joe White die spelen kan.
4. Fantastic Cat - The Very Best of Fantastic Cat
Fantastic Cat is het samenwerkingsverband van singer-songwriters Anthony D'Amato, Don DiLego, Brian Dunne en Hollis Brown-lid Mike Montali. Met veel gevoel voor ironie hebben ze hun debuutalbum 'The Very Best Of Fantastic Cat' genoemd. Tien zeer geslaagde nummers die muzikaal hun wortels hebben in de elektrische folk van de jaren zestig en de pop van de jaren zeventig. Luister naar de formidabele opener 'C'mon Armageddon' en je denkt dat je in de studio zit met Bob Dylan die Highway 61 Revisited aan het opnemen is. Maar hoewel de invloeden duidelijk doorklinken, is Fantastic Cat toch vooral een geweldige band van vier topschrijvers en topzangers.
5. Garret T. Capps & Nasa Country - People Are Beautiful
Zijn band draagt nu de naam NASA Country en de muziek is deze keer niet alleen geworteld in de country, maar net zo stevig in Krautrock en in de elektronische experimenten van de vroege Steve Miller Band. Capps is nu echt een space cowboy. Acht heel goede liedjes, die soms, zoals in Time Will Tell, op fantastische wijze ontaarden in Neu!-achtige jams. 'People Are Beautiful' is een zeldzaam avontuurlijke en fascinerende prachtplaat!

Bonus:
6. Alex Williams - Waging Peace
7. Nikki Lane - Denim & Diamonds

De maandelijkse tips van de Sugar Mountain Ambassadeurs

Fantastic Cat

C'mon Armageddon

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.