Programma
Nieuwsoverzicht

Terugblikken op 2023 met de Indiestadpas

19 december, 2023

20230601 23 Winnaar Elmer Niels Vinck

Vanavond kenmerkt het optreden van The Bug Club in Toekomstmuziek alweer het laatste Indiestadpasconcert van dit jaar. Een goed moment om even terug te blikken op de mooiste concerten die het afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd. Van de overwinningszege van Elmer tijdens de finale van Zonneprijs tot de verpletterende show van Fat Dog tijdens Indiestad Fest, en het betoverende optreden van Amber Arcades & Robin Kester in Tolhuistuin... Het was een jaar vol geweldige artiesten. Maar 7 van hen namen ons mee op een wel heel gedenkwaardige muzikale reis. Hier is onze top 7 Indiestadconcerten van 2023.

1. Elmer in Paradiso

Op donderdag 7 juni 2023 vond de eerste finale van Zonneprijs plaats in in de Grote Zaal van Paradiso. Tijdens acht voorrondes in Zonnehuis wisten acht van de nieuwste en meest getalenteerde muzikale acts een plek in de finale te veroveren. Aan het einde van de avond werd de winnaar uitgeroepen, en ging de theatrale hiphopartiest Elmer er met de hoofdprijs van 10.000 euro vandoor.

20230601 13 Elmer Niels Vinck1

2. Prins S. en de Geit in Paradiso

De bezoekers van de Indiestad Nieuwjaarsborrel wisten 2023 knallend te beginnen. Met onder andere de vrolijke melodieën van Fleur en de catchy gitaarmuziek van POM, was er voor iedereen wat wils. Prins S. en de Geit spande deze avond de kroon met hun energieke live performance en dansbare hits, waarbij in de Grote Zaal geen voet de vloer meer raakte.

20230104 65 Prins Sende Geit Nieuwjaarsborrel Niels Vinck

3. Amber Arcades & Robin Kester in Tolhuistuin

Op zondag 9 april sloegen Amber Arcades en Robin Kester de handen ineen om Tolhuistuin te doen overvloeien van wonderschone droompop. Een droom waaruit we nog altijd niet zijn ontwaakt. 

Amber Arcades & Robin Kester

Amber Arcades & Robin Kester

Femme Fatale

4. Fat Dog in Paradiso

Tijdens het minifestival Indiestad Fest op 24 september vormde Paradiso het toneel voor de meest veelbelovende indie-acts, waaronder DITZ, Telema, Geese, en als kers op de taart was daar Fat Dog: een dampend optreden waarvan menigeen nog steeds niet is opgedroogd.

Fatdog

5. Heartworms in Paradiso

Tijdens de voorjaarseditie van London Calling Festival op vrijdag 19 mei vervulde Heartworms de zaal met dystopische klanken. 'Geen vrijblijvende liefdesliedjes, navelstaren of ongegrond hedonisme, maar écht betekenisvolle noise', in de woorden van Robbert Tilli. Zijn volledige verslag lees je hier.

25 heartworms sabrinebaakman1

6. cumgirl8 in Toekomstmuziek

De Amerikaanse postpunkband cumgirl8 begon in 2019 als kunstcollectief alvorens de focus op muziek te leggen... en met succes. Op dinsdag 14 november bliezen ze, met behulp van supportact The Klittens, Toekomstmuziek totaal van z'n sokken. 

Cumgirl888

7. Girl and Girl in Paradiso

Last but not least, Girl and Girl. Ze maakten al een verpletterende indruk tijdens de London Calling Preparty in Doka, om de volgende dag de zaal opnieuw plat te spelen in Paradiso op vrijdag 27 oktober.

20 girlandgirl londoncalling vrijdag sabrinebaakman

Binnenkort live te bezoeken: