Programma
Nieuwsoverzicht

Dans het weekend in met The Mauskovic Dance Band en Conjunto Papa Upa

16 januari, 2018

Bandfoto disco Final

Het is vrijdag en de werkweek zit erop. Tijd voor een koud biertje. Verstand op nul, geen moeilijk gedoe, maar gewoon lekker dansen. Dan ben je vrijdagavond 16 maart in Paradiso Noord aan het goede adres. Daar betreden The Mauskovic Dance Band en Conjunto Papa Upa namelijk het podium. Opzwepende ritmes gegarandeerd.

Amsterdamse producer Nicola Niggebrugge draait al een tijdje mee. Hij tourde de wereld over als percussionist in bands als Jacco Gardner en de revival van Zambiaanse band W.I.T.C.H., tot hij het zelf op zijn heupen kreeg. Zijn experimenten in de studio met jaren ‘60 en ‘70 disco, cumbia, afrobeat, highlife, surf, salsa resulteerden in een serieus project: The Mauskovic Dance Band. Met hun exotische ritmes en aanstekelijke nummers zetten ze festivals en venues door heel Europa op z’n kop. Waar het mee te vergelijken valt? Tsja, Liquid Liquid, Tinariwen, een beetje Fela Kuti, een snufje The Doors.The Mauskovic Dance Band - Analog Fruit , Live at the Mauskovic Disco Ship

The Mauskovic Dance Band - Analog Fruit , Live at the Mauskovic Disco Ship

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Conjunto Papa Upa

Het Zuid-Amerikaanse Venezuela blijft op muzikaal gebied een beetje achter ten opzichte van landen als Colombia en Peru. Onterecht, want dit land kent een rijke muzikale historie met veel verschillende invloeden. Dat vond Alex Figueira, voorman van Conjunto Papa Upa, nou ook. Als zoon van Portugese ouders, maar opgegroeid in Venezuela, brengt hij samen met zijn bandleden een eigen interpretatie van Venezolaanse polyritmische grooves ten gehore. De muziek van Conjunto Papa Upa is vrolijk en trippy, heeft het opzwepende en gezellige van cumbia en salsa en het rebelse van surf, garage en rock ‘n roll. En die mix brengen ze met een lekker Afrikaans sausje. Perfect om het weekend al feestvierend in te luiden. Vrijdagavond 16 maart, in Paradiso Noord.

Conjunto Papa Upa - El Jalabolismo

Conjunto Papa Upa - El Jalabolismo

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Door Liselot van Kesteren