Programma
Nieuwsoverzicht

Crazy Colombiaanse cult met de Meridian Brothers

19 september, 2017

Meridian brothers5

De sound van de Meridian Brothers is bijna niet te omschrijven. ‘Out of the box’ is nog een understatement. Van Colombiaanse salsa en cumbia, via psychedelische surf en rock, naar jazz en elektronica. En weer terug. Drie weken geleden verscheen hun nieuwe album ¿Dónde Estás María?. Op Spotify was de eerste, gelijknamige track al te beluisteren, waarin je meteen hun typische staccato-achtige manier van spelen herkent. Woensdag 4 oktober is het spektakel dat de Meridian Brothers heet live te zien in Paradiso.

In 1998 begon leadzanger Eblis Álvarez een soloproject waarin hij volop experimenteerde met verschillende instrumenten, sequencers, synths en samplers. Álvarez is een sleutelfiguur in de muziekscene van Bogotá, en nog steeds is hij de man die de muziek zelf schrijft, speelt en produceert. Wanneer het om optredens gaat omgeeft hij zich met vijf muzikanten om samen die gekke, unieke sound ten gehore te brengen. Ondanks de space-achtige beats en bliepjes blijven de tropische, Latijns-Amerikaanse ritmes de boventoon voeren, die zelfs de meest stijve Hollandse heupen niet onberoerd laten.

Meridian Brothers - ¿Dónde Estás María?

Op hun nieuwe plaat experimenteren Álvarez en zijn muzikanten met nieuwe instrumenten als de cello. De band staat bekend om hun aanstekelijke enthousiasme, hun muziek is speels en experimenteel met een psychedelische twist. Go loco en kom de Meridian Brothers woensdag 4 oktober live aanschouwen in Paradiso.

Door Liselot van Kesteren