Programma
Nieuwsoverzicht

Cloud Cafe vertelt een eigen verhaal

24 februari, 2023

Cloud Cafe

De Amsterdamse band Cloud Cafe vormt zich tijdens de lockdown in 2020. Na een periode van veel repeteren en liedjes schrijven nemen ze zelf hun eerste EP op, en wanneer ze eenmaal het podium betreden debuteren ze binnen een jaar op Excelsior Recordings. Op 31 maart 2023 verschijnt Cloud Cafe's debuut-EP, die ze op dezelfde dag in Paradiso zullen presenteren. Zangeres Tara Wilts vertelt ons meer over deze bijzondere groep en haar bezielende teksten.

Laten we beginnen met een makkelijke vraag: hoe gaat het met je?
Ja, het gaat wel goed! Momenteel ben ik elk weekend aan het spelen. Ik heb voor Cloud Cafe nooit een eigen band gehad, dus voor mij gebeuren er veel nieuwe dingen: de afgelopen maanden hebben we voor het eerst muziek uitgebracht en we zijn dus veel aan het optreden. Dat is allemaal heel erg leuk en soms een beetje overweldigend.

Ik kan het me voorstellen, want jullie zijn natuurlijk als een raket gegaan het afgelopen jaar.
Ja, het was tijdens de lockdown in 2020 dat we begonnen zijn, toen hebben we lange tijd alleen maar gerepeteerd en liedjes geschreven. Toen hebben we ook zelf de EP opgenomen die op 31 maart uitkomt, maar die is toen even blijven liggen. We wilden eerst op een podium staan om te kijken hoe dat voelde en hoe het zou vallen, voordat we de muziek zouden uitbrengen. Dus het begin ging heel langzaam, maar sinds afgelopen voorjaar ging het opeens heel hard.

Was het wat jullie ervan hadden verwacht?
We zijn denk ik allemaal vrij bescheiden wat dit soort dingen betreft. Dus nee, het was niet wat we verwacht hadden. Maar we staan allemaal wel heel erg achter de muziek die we maken, dus voelde het op een bepaalde manier ook heel logisch en goed. Het is wat dat betreft wel organisch gegaan.

Hqdefault 230224 134805

Cloud Cafe

Live session at ESNS 2023

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Hqdefault 230224 134805 1

Cloud Cafe

I Don't Mind

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.