Programma
Nieuwsoverzicht

City Calm Down groots en meeslepend

25 mei, 2018

Citycalmdown1200

Laat duidelijk zijn dat zanger Jack Bourke met zijn ziel onder de arm liep toen hij de teksten voor het tweede album van City Calm Down schreef. Het levert een prachtplaat op.

Muzikaal doet City Calm Down soms een beetje denken aan New Order, een band in wiens geest de Australiërs volgens velen opereren. Een kruising tussen Simple Minds, Editors en The National lijkt mij een treffendere omschrijving. En een pietsje Arcade Fire niet te vergeten, op single 'Blood' verweeft City Calm Down al dan niet bewust elementen uit '(Antichrist Television Blues)'.

'It turned to shit on April 18th', zo luidt de prima openingsregel van tweede album 'Echoes In Blue' dat begin vorige maand verscheen. Het verkeren in een sociaal isolement loopt als rode draad door de teksten. 'I should have begged for you to stay', draagt Bourke gedragen voor in dat openingsnummer 'Joan, I'm Disappearing'. Betoverend mooi nummer, prachtig die trompet tegen het einde.

Op de muziek van 'Joan, I'm Disappearing' werd een mooie korte film gemaakt, wij linken hier liever naar een pico bello live-uitvoering. Vrijdag 25 mei om 22.05 uur kan je deze grootsheid rechtstreeks ervaren in de kleine zaal van Paradiso tijdens London Calling. (FW)

Hqdefault 180525 010251

Joan, I'm Disappearing (Live Session)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.