Programma
Nieuwsoverzicht

Chris Cohen is de bekendste onbekende

29 april, 2019

Chris Cohen IS

Een druk en veelzijdig figuur in de indierock-scene, maar toch heb je waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord: maak kennis met multi-instrumentalist Chris Cohen. Hij stond aan het hoofd van de cultgroep The Curtains, voordat hij als gitarist bij de band Deerhoof terecht kwam. 

Maar dat is nog niet eens de helft van alle wapenfeiten die meneer Cohen op zijn naam heeft staan: naast The Curtains en Deerhoof heeft hij ook stilletjes de hand gehad in projecten als Ariel Pink’s Haunted Graffiti, Cass McCombs, White Magic en Weyes Blood. Als kers op deze feestelijke taart van herkenning is het één van de favoriete artiesten van Mac DeMarco.

Hqdefault 190429 164719

Chris Cohen

As If Apart

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Niet verwonderlijk, de licht psychedelische sixties en seventiesmuziek klinkt lief, raar en past helemaal in het straatje van de barokpop van Real Estate/Ariel Pink/Beach Fossils/DIIV/Drugdealer. En zo kabbelt hij lekker voort. Al die tijd onopgemerkt gebleven, maar we hopen voor hem dat daar nu toch echt eens verandering in komt. Begonnen als zingende drummer, speelt hij ook bas, Casio MT65, piano en gitaar op zijn werk

Net zoals voormalig bandleider Ariel Pink, buigt Cohen de realiteit van zijn popcultuur-referenties zodanig dat je je in een aangename roes waant, mogelijk ergens in de jaren ’70 of een alternatief universum waarin dat decennium nooit is geëindigd. Niets is meer passend dan de zachte, broze stem van Cohen, welke aan The Kinks’ Ray Davies doet denken. Het album is ideaal voor de zondag op je sokken met een kop thee en de gordijnen half open.

De zachte, psychedelische gitaargeluiden, nooit een noot te veel gespeeld en altijd lekker mid-tempo, met de voor Cohen kenmerkende subtiliteit. Met die warme, rustgevende baritonstem als kroon op het werk. Neem even een stapje terug en geniet van de vernuftige fijnzinnigheid van Chris Cohen.