Programma
Nieuwsoverzicht

Buddy, de rapper die op zijn vijftiende ontdekt werd door Pharrell

3 juli, 2019

BUDDY DR 00220007 PRESS

door Arthur Emanuel EbrahimiOp zijn vijftiende kwam de droom van Simmie Sims III, beter bekend als Buddy, uit toen hij werd ontdekt door Pharrell Williams. Music supervisor Scott Vener liet Pharrell een aantal nummers horen van Buddy en het duurde niet lang voordat de jonge rapper een platencontract aangeboden kreeg. 

Zijn eerste doorbraak liet wel ietsjes langer op zich wachten want pas 3 jaar later brak Buddy dan eindelijk door met zijn eerste release, “Awesome Awesome”, inclusief videoclip met daarin (natuurlijk) een cameo van Pharrell. Niemand minder dan The Neptunes produceerde de track en Buddy was destijds zelfs een van de eerste artiesten die muziek uitbracht via het toen splinternieuwe label “I Am Other”, wederom van Pharrell.

Buddy

Awesome Awesome

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

New Wave

Buddy behoort tot de nieuwe wave rappers uit en heeft sindsdien al met verschillende grote sterren gewerkt. Nog geen jaar later na z’n eerste release kwam “Staircases” (met een featuring van Kendrick Lamar) uit welke geproduceerd was door Pharrell. Het duurde tot 2014 voordat Buddy met een compleet project kwam: “Idle Time”, zijn eerste mixtape. De lijst met credits waren ongelofelijk voor dit project en bestonden uit veel verschillende featurings van artiesten als Kendrick Lamar, Miley Cyrus en Sir Michael Rocks (van The Cool Kids). Deze mixtape was ook nog eens geproduceerd door onder andere Pharrell Williams en Chuck Inglish (ook van The Cool Kids) en kreeg veel lof van de hiphop community. Hot New Hiphop gaf het project zelfs een score van 91%. 

BUDDY DR 00130002 PRESS

Nadat Buddy voor een tijdje met verschillende artiesten aan singles en EP’s heeft gewerkt (bijvoorbeeld, “Type of Shit”, met Wiz Khalifa) én soloprojecten, zoals Shine (met bijna 8 miljoen streams op spotify en 14 miljoen op Apple Music) bracht hij in 2018 z’n langverwachte debut-album uit genaamd “Harlan & Andora”. Dit album bevat veel van de succesvolle singles die hij in de tijd voor de release van z’n album heeft gedropt, zoals “Black” met A$AP Ferg en “Hey Up There” met Ty Dolla $ign.

Hqdefault 190703 154351 1

Hey Up There

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Een ode aan Los Angeles

In een statement heeft hij aangegeven dat de bedoeling van dit album was om een portret te schetsen van zijn hometown. De Westcoast invloeden zijn erg goed te merken in zijn muziek. Buddy’s rustige manier van rappen, producties waarin het kenmerkende geluid van de Moog synthesizer naar voren komt en gelaagde instrumentals die doen denken aan het werk van Dr. Dre. Dit album heeft het allemaal en gaat nog verder dan alleen Hiphop en Rap. Bovendien doet dit album het zo goed dat er bijna een jaar later ook een deluxe versie is gereleased. 

BUDDY DR 00140004 1 PRESS

In de lente van 2018 was Buddy meegereisd met Joey Badass’ “Amerikkkana Tour” wat een enorm succes was. Dit jaar staan er concerten gepland in Hongarije, London en ook Amsterdam. Op dinsdag 9 juli is Buddy te vinden in de kleine zaal van Paradiso, voor zijn eerste optreden in Nederland. Er zijn nog kaartjes te koop, dus mis het niet!