Programma
Nieuwsoverzicht

Benefiet voor Save the Children levert 72.228,34 euro voor kinderen in Gaza op

15 november, 2023

Benefiet

Cease Fire Now! is de titel van het benefietprogramma voor kinderslachtoffers in Gaza. Poppodia Melkweg en Paradiso organiseerden deze avond in samenwerking met kinderrechtenorganisatie Save the Children. In Tilburg doneerde 013 Poppodium de ticketopbrengst van het 25-jarig jubileumfeest aan Save the Children. Alles bij elkaar bracht dit 72.228,34 euro op. Het geld wordt volledig besteed aan noodhulp voor kinderen en hun families in Gaza. Aan de benefietavond ‘Cease Fire Now!’ werkten onder meer Hang Youth, Sef, Froukje, Joep Beving, S10 en sprekers Mounir Samuel, Maurits de Bruijn, Jerry Afriyie en Taghreed El-Khodary geheel belangeloos mee.

Voor de benefietavond op woensdagavond 15 november in de Melkweg en Paradiso zijn 835 kaarten verkocht. Save the Children ambassadeur Nadia Moussaid presenteerde het programma. De opbrengst gaat naar het kindernoodhulpfonds van de organisatie in Gaza.

De afgelopen weken lukte het Save the Children om vrachtwagens met water, voedsel en medicijnen over de grens in Gaza te krijgen. De verdeling van goederen werd mede door partnerorganisaties in Gaza gedaan. De inkoop en distributie van hulpgoederen gaat door en de organisatie staat aan de zuidgrens van de Gazastrook met meer hulpteams klaar zodra de situatie veilig is om eigen personeel in te zetten.

In Gaza voltrekt zich een humanitaire ramp. Elke tien minuten sterft een kind. Veertig procent van de dodelijke slachtoffers zijn kinderen. Er is een groot tekort aan drinkwater omdat er geen diesel meer is om generatoren van waterputten en waterzuiveringsinstallaties te laten draaien. Ook werken 22 van de 36 ziekenhuizen niet meer door gebrek aan diesel, medische voorraad, schade en bombardementen. Vandaag kwam het bericht dat diesel zou worden toegelaten, maar dat mag alleen gebruikt worden voor het bijtanken van vrachtwagens, niet voor generatoren.

Op de benefietavond hield directeur Pim Kraan een pleidooi om meer druk te zetten op de Nederlandse regering voor een ‘Staak-het-vuren Nu!’.

Over Save the Children
Save the Children is een onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. Dat wil zeggen dat ze geen partij kiest in een conflict. Ze volgen het VN-Kinderrechtenverdrag en de Geneefse Conventies. Ze zijn er voor alle kinderen en zetten zich voor hen in, zodat ze veilig en gezond kunnen opgroeien, overal ter wereld. 

Doneren kan nog steeds

Met dit benefiet is de humanitaire ramp niet opgelost. Blijf doneren via de website van Save the Childeren.