Programma
Nieuwsoverzicht

Benefiet Turkije & Syrië in Paradiso met o.a. Altın Gün en Naaz levert €42.500 op voor Giro555

17 februari, 2023

Benefiet Paradiso foto eric van nieuwland 230136

Gisteravond vond het Benefiet Turkije & Syrië plaats in de Grote Zaal van Paradiso in Amsterdam. De totale opbrengst van het evenement is €42.500 euro, dit bedrag wordt gedoneerd aan Giro555. 

Diverse Nederlandse artiesten met Turkse, Koerdische en Syrische roots onder leiding van Altın Gün, agency EBB Music en Paradiso hebben de krachten gebundeld in de vorm van Benefiet Turkije & Syrië.

In het avondvullende programma werd muziek en dans afgewisseld met voordrachten en aangrijpende verhalen. Alle artiesten hebben belangeloos meegewerkt aan het evenement; veel van hen zijn persoonlijk geraakt door de verwoestende aardbeving en hebben vrienden, familie, kennissen en collega's die slachtoffer zijn geworden. De sfeer in de zaal was emotioneel en beladen; de muziek en het samenzijn bracht echter zowel het publiek als de artiesten veel troost. 

Opbrengst
De totale opbrengst van de avond is €42.500. Dit bedrag bestaat uit de volledige ticketopbrengst, alle inkomsten uit de horeca, merchandise en garderobe en additionele donaties van de meer dan 1300 bezoekers. Daarbovenop heeft Paradiso-horecapartner A Brand New Day naar aanleiding van het benefiet een donatie van €5555 overgemaakt aan Giro555.

Giro555
De volledige opbrengst van de benefietavond wordt gedoneerd aan Giro555, een samenwerkingsverband van Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. De aangesloten oganisaties zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Ze bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak. 

Het programma van Benefiet Turkije & Syrië bestond uit:

Muziek:
Altın Gün, Naaz, Wasim Arslan en Saba Duo

Voordrachten/ambassadeurs:
Nazmiye Oral
Özcan Akyol
Meltem Halaceli

Dans:
Ramez Mahmoud

Presentatie:
Yesim Candan
Gürkan Kucuksenturk

Vormgeving:
Het posterbeeld is ontworpen door kunstenaar Selvin Ülker. Fotografie door fotograaf Eric van Nieuwland.

Bekijk de foto's van het evenement op Facebook