Nieuwsoverzicht

Beluister hoe Japanese Breakfast met violen en cello nóg mooier klinkt

Japanesebreakfastpress2

Het prijsnummer van Japanese Breakfast's bewierookte tweede album is 'Till Death'. Het is maar een mening, maar wel eentje die Michelle Zauner deelt.

'I think this song is my favorite', zegt de Amerikaanse zangeres/gitarist in deze fijne 'track-by-track'-uitleg bij 'Soft Sounds From Another Planet'. 'It's a love song, a thank-you to my partner for standing by my side through to the end of a really painful year.'

Je zou het als mierzoet terzijde kunnen schuiven, ook daar kan Zauner zich wel in vinden. 'I started with the keyboard line and almost stopped because I thought it sounded too cheesy', laat ze optekenen. De producer moedigde haar aan door te gaan door te zeggen dat zijn gedachten afdwaalden naar The Carpenters, wat Zauner als het grootst mogelijke compliment opvatte. Om het geheel nog meer te polijsten, voegden ze nog Disney-achtige harmonies toe in de slotminuut van een nummer dat nogal afwijkt op het verder behoorlijk pittige indierockalbum.

Van dat heel erg mooie liedje verscheen vandaag een live-versie met violen en cello (het is het tweede nummer van drie). Makkelijk gezegd, daadwerkelijk gedaan, van het resultaat krijgen we geen genoeg. (FW)

Japanese Breakfast staat 28 oktober op London Calling

Japanese Breakfast staat zaterdag 28 oktober op het jubilerende London Calling in Paradiso, vanaf 22.55 uur in de kleine zaal.

Japanesebreakfast YT

Till Death (Official Audio)