Programma
Nieuwsoverzicht

Beluister de nieuwe single van Public Access T.V. en trek je dansschoenen aan

9 november, 2017

Publicaccesstvpress

Op debuutalbum 'Never Enough' presenteerde Public Access T.V. zich als rock-n-rollbandje met één been op de dansvloer. Op de eerste voorbode van album nummer twee horen we een band die daar met haar hele hebben en houwen op staat, koebel en handgeklap inbegrepen.

De vier Newyorkers bleken vorig jaar groothandelaar in gitaarliedjes die strooigoed voor het oor zijn en naar een bonafide commerciële hit neigen. Voor elke liefhebber die voor overeenkomsten naar eind jaren zeventig keek, was er eentje te vinden die aan begin jaren tachtig dacht. Bij nieuwe single 'Metrotech' is het weer raak: de band retweet op Twitter veel lof en waar NME het heeft over een 'funk-nodding, '70s-tinged rock-banger', daar rept Clash Magazine over een 'slinky 80s fuelled jammer'.

Publicaccesstv YT

Metrotech (Official Audio)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Soms is een debuut zo overdonderend goed (neem die van stadgenoten The Strokes) dat je meteen al het idee bekruipt dat-ie nooit meer zal worden overtroffen. Bij 'Never Enough' hadden we gelijk het gevoel dat Public Access T.V. haar kruit nog niet had verschoten. Het kan nóg beter, dachten we toen, met het bizar aanstekelijke 'Metrotech' maakt de band dat ruim een jaar later al waar.

Public Access T.V. staat 27 februari in Paradiso

Public Access T.V. staat dinsdag 27 februari in de kleine zaal van Paradiso (op 27 februari 2016 traden ze op in Bitterzoet en veel eerder al op London Calling).