Programma
Nieuwsoverzicht

Bekijk die bezopen clip van Francobollo

14 juli, 2017

Francobollo

Niet te missen voor wie komende woensdag naar het Valkhof Festival in Nijmegen tijgt: de wiebelende-gitaarband Francobollo. Nu hun debuutalbum 'Long Live Life' eindelijk uit is, zullen de heren nog opgetogener zijn dan ze normaal al zijn.

Francobollo is zo'n band die het publiek al voor zich wint nog voordat het optreden is begonnen. Door hun voorkomen, door hun licht ontregelende manier van doen, door de manier waarop ze bij wijze van spreken struikelend over elkaar het podium op rollen. Gelukkig overtuigt de muziek ook vanaf de eerste seconde, daar draait het uiteindelijk om bij het opmaken van de balans. Loeistrak, hard, melodieus en met de beste drummer die je zag beuken sinds de laatste keer dat je een drummer de show zag stelen.

Nu waren we vastberaden om Weezer eens niet te noemen in een stukje over Francobollo maar 'Future Lover' is zo Weezeriaans (en goed) dat we dat niet onbenoemd kunnen laten. 'Worried Times' is een van de leukste albumopeners van het aflopende schooljaar, met een van de meest bezopen ideeën voor een videoclip die het van bierviltje tot werkelijkheid hebben gebracht.

Francobollo YT

Worried Times

De band bestaat uit drie Zweden en een Brit, met Londen als uitvalsbasis. Op maandag 13 november staat Francobollo in de kleine zaal van Paradiso. Die drie Zweden stonden daar begin april nog te dollen, omdat ze als The Bootmakers de begeleidingsband van L.A. Salami vormen. Eerder dit jaar leverde dat avontuur de prima EP 'L.A. Salami Presents Lookman & The Bootmakers' op. "Don't ask me about the future, I couldn't give two pints of piss", klinkt het op die EP. In de nabije toekomst zal het voorlopig alle ballen op Francobollo zijn.